• dilluns 5 de juny del 2023

El programa SOIB Innovació s'engega amb l'obertura d'inscripcions per als projectes de la UIB

img

PALMA, 8 Jul.

El web del SOIB publicarà aquest dissabte les condicions per poder inscriure's al programa SOIB Recerca i Innovació que posarà en marxa la Universitat de les Illes Balears (UIB) a partir del proper mes de setembre i que acollirà unes 120 persones joves graduades en diversos projectes de la Universitat.

Segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, aquest programa subvenciona els costos laborals de les persones joves contractades per desenvolupar i executar iniciatives de recerca i innovació del programa del SOIB, i especialment, per a la contractació de joves entre 16 i 29 anys com a investigadors, tecnòlegs, personal tècnic i altres perfils professionals de R+D+i, així com personal de suport a la recerca en organismes públics de recerca, universitats púb liques i centres tecnològics, entre d'altres.

La durada del contracte és d'un mínim de 12 mesos, encara que l'entitat impulsora dels projectes pot ampliar-la, si així ho considera. La UIB iniciarà les contractacions al llarg del mes de setembre.

La convocatòria va ser publicada pel SOIB el mes de març passat, i es destina a executar projectes d'inversió de noves polítiques públiques per a un mercat de treball més dinàmic, resilient i inclusiu, recollits al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat pels fons NextGeneration de la UE, per un import global de 4.776.148 d'euros.

Ara, la UIB obre el període dinscripció, del 9 al 14 de juliol, perquè a principis de setembre pugui posar en marxa els projectes acordats per aquest programa. Així, les activitats objecte de l'ajuda emmarcades en aquesta convocatòria són projectes relacionats amb la sanitat, la transició ecològica i l'economia verda, la digitalització de serveis i l'enginyeria de dades, així com altres projectes de recerca destinats a les àrees socials, culturals o artístiques.< /p>

A l'oferta de places de la UIB s'afegiran properament els projectes que també desenvoluparan l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (Idisba) i l'Institut Menorquí d'Estudis (IME), que també s'han acollit al programa SOIB Investigació i Innovació i que properament iniciaran les respectives inscripcions. En conjunt, el programa SOIB Recerca i Innovació permetrà la contractació de 144 persones.

Per poder participar en aquest programa del SOIB, cal complir diversos requisits com tenir entre 16 i 29 anys en el moment d'iniciar el contracte, trobar-se inscrit al SOIB com a demandant d'ocupació, estar en possessió de certes titulacions universitàries -doctorat, llicenciatura, enginyeria, arquitectura, màster, grau, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica-, o bé tenir formació professional de grau superior o certificat de professionalitat de nivell 3, bé formació professional de grau mitjà o certificat de professionalitat de nivell 2 o certificat de professionalitat de nivell 1.

A més, les titulacions de formació professional de grau mitjà i els certificats de professionalitat de nivell nivell 2 o 1 només són admissibles per contractar personal de suport a la investigació.
Finalment, el candidat no pot haver desenvolupat qualsevol altre tipus o de lloc de recerca a la mateixa entitat o empresa o al mateix grup d'empreses en el termini dels sis mesos immediatament anteriors.

Notícies més vistes Avui