El PSC demana a Cort "informació detallada" sobre la ubicació i l'estat de conservació de les seves obres d'art.

El PSC demana a Cort

PALMA, 30 d'agost.

El PSOE ha sol·licitat a l'Ajuntament de Palma que ofereixi "informació detallada" sobre la ubicació actual i l'estat de conservació de les obres d'art propietat de la corporació municipal.

La formació ha fet aquesta petició després de l'aparició de l'obra "Primitive Irruption", de l'artista mexicà José Dávila, en un solar de Calvià, fet pel qual el Consistori ha anunciat que emprendrà accions legals contra l'empresa encarregada del desmuntatge i custòdia de l'escultura per constatar si hi ha hagut mala pràctica.

En un comunicat, el PSOE de Palma ha expressat la seva "profunda preocupació" i ha sol·licitat explicacions "clares i transparents" per part de l'Ajuntament.

"L'equip de govern municipal ha de donar explicacions per l'absència de custòdia, control i seguiment del seu patrimoni municipal. La falta d'informació i transparència entorn de l'adquisició, ubicació i estat d'obres d'art de rellevància cultural és un assumpte que ha de ser abordat de forma seriosa i responsable", ha assenyalat l'agrupació local.

Per això, des del PSOE Palma han apuntat que exigiran a l'equip de govern municipal que "expliqui de forma completa i detallada les qüestions relacionades amb l'escultura en qüestió". A més, han reclamat una revisió "exhaustiva" de totes les obres d'art catalogades en propietat de l'Ajuntament.

"És essencial assegurar-se que aquestes obres estan mantingudes i resguardades adequadament i que es prenen mesures per preservar i compartir la rica herència cultural de Palma", ha afegit el partit.

Des del seu punt de vista, els ciutadans mereixen saber si aquestes obres s'exhibeixen "de forma adequada" i si "es prenen les mesures necessàries per a la seva conservació a llarg termini". Al mateix temps, exigiran "una revisió transparent" dels contractes relacionats amb l'adquisició i gestió d'obres d'art per part de l'Ajuntament.

"L'opacitat en la gestió de contractes i transaccions financeres és inacceptable i va en contra dels principis de responsabilitat i transparència que han de regir l'Administració pública", ha insistit el PSOE.

.

Tags

Categoría

Illes Balears