El PSIB al Consell alerta d'una gestió "deficient" i "alarmant" de les places residencials de la Bonanova.

El PSIB al Consell alerta d'una gestió

El PSIB al Consell de Mallorca ha advertit al Consell Rector de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) de la "deficient gestió" de les places residencials de la Bonanova, a causa d'una "falta de capacitat de gestió alarmant".

Segons ha assenyalat la formació aquest divendres en una nota de premsa, la "falta de gestió" ha provocat dues situacions "anòmales" que coincideixen en aquest recurs residencial de la institució insular.

D'una banda, assenyalen que s'han parat els ingressos temporals de persones majors a la residència de la Bonanova. Aquests ingressos s'ofereixen majoritàriament per donar un respir durant un curt període a famílies que conviuen amb persones majors a càrrec.

Els socialistes han assegurat que s'han deixat de produir perquè la Bonanova no disposa de personal mèdic suficient, una explicació que atribueixen al conseller insular de Benestar Social i president de l'IMAS, Guillermo Sánchez.

La consellera socialista Sofia Alonso ha criticat que "no té cap sentit que les famílies que necessiten aquest recurs no puguin sol·licitar-lo aquest any". A més, ha afegit que aquest fet ha provocat que una de les dues ales de la novena planta de la Bonanova estigui buida.

Els ingressos temporals són un dels recursos més valorats per a les famílies i que es presta des que la Bonanova estava gestionada per l'Imserso", ha continuat Alonso, qui ha responsabilitzat els actuals gestors de l'IMAS d'aquesta situació.

Segons la socialista, això es deu a una "falta de previsió en una època de l'any en què ja es sap que s'incrementen aquest tipus d'ingressos residencials de persones majors".

D'altra banda, ha subratllat que aquesta "falta de previsió" ha provocat que "set menors no acompanyats arribats recentment a Mallorca, i que no han pogut ser allotjats en centres de primera acollida per a joves, estiguin ara precisament ocupant part de la novena planta de la Bonanova".

En aquesta línia, Alonso ha considerat "evident" que tots els nens i menors que arriben a Balears sols han de ser atesos per l'IMAS. No obstant això, ha assenyalat que la residència de la Bonanova no és "el lloc adequat".

"Estem preocupats perquè aquests menors no estan on toca, i es torna a demostrar el caos en la gestió, la manca de planificació i la nul·la anticipació dels responsables de l'IMAS per evitar aquest desordre total", ha dit la consellera.

Per això, els socialistes han demanat al conseller i president de l'IMAS que "posi ordre" per reactivar els ingressos temporals de persones majors a la Bonanova i, al mateix temps, habilitar els recursos assistencials adequats per acollir els menors no acompanyats en "les millors condicions per exercir la tutela".

Tags

Categoría

Illes Balears