El PSIB alerta que l'"amnistia" que permet el decret d'habitatge pot conduir a 'pelotassos' urbanístics.

El PSIB alerta que l'

PALMA, 4 Oct.

El portaveu del PSIB al Parlament, Iago Negueruela, ha expressat aquest dimecres la seva preocupació pel fet que l'amnistia que al seu judici permet el decret d'habitatge pugui donar lloc a mordasses urbanístiques.

En la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, Negueruela s'ha referit a la possibilitat que contempla el decret aprovat aquest dilluns pel Consell de Govern de concedir cèdules d'habitabilitat i impulsar projectes fora d'ordenació en sòl urbà.

"No és legal i ho volen legalitzar, la qual cosa és molt preocupant perquè volem saber a qui pot beneficiar aquesta amnistia", ha afirmat.

Per a Negueruela, també s'obre la porta a mordasses amb els canvis d'hotels en 'minipisos', com ja han advertit els principals sindicats.

També sobre el decret d'emergència habitacional ha opinat el portaveu de MÉS per Mallorca a la Cambra autonòmica, Lluís Apesteguia, que ha celebrat que l'Executiu s'obri a la possibilitat de limitar els preus de l'habitatge. En tot cas, ha instat a que aquesta possibilitat s'estengui a tot el mercat immobiliari perquè, a més, ha afegit, en la majoria dels supòsits del decret, el preu fixat supera el preu de mercat en els principals municipis.

Sobre la regulació fora d'ordenació, Apesteguia ha parlat també d'amnistia apuntant que és una mesura habitual en els governs del PP. "Els promotors saben que quan tenen problemes, tard o d'hora arribarà un govern del PP a solucionar-los".

L'ecosobiranista també ha expressat la seva preocupació per la possibilitat d'impulsar projectes sobre edificis catalogats.

També ha advertit de la possibilitat que el decret acabi facilitant mordasses la diputada de Unides Podem Cristina Gómez, que ha criticat que els preus limitats estiguin en mans del sector privat i que es puguin generar casos de "pagaments sota mà".

La portaveu adjunta del PP, Marga Duran, ha criticat l'"afany destructor" de la feina d'oposició del PSIB i assegurat que gràcies al decret cada vegada més persones tenen l'esperança de poder comptar amb un habitatge nou. "Els ciutadans saben qui els està donant solucions", ha conclòs.

Categoría

Illes Balears