Notícies Balears.

Notícies Balears.

El PSIB assegura que l'augment de velocitat a la Via de Cintura provocarà "més embussos, més contaminació i més revolta". El PSIB afirma que l'augment de velocitat a la Via de Cintura provocarà "més embussos, més contaminació i més revolta".

El PSIB assegura que l'augment de velocitat a la Via de Cintura provocarà

PALMA, 15 de novembre.

El PSIB al Consell de Mallorca ha afirmat que el nou límit de velocitat de 100 quilòmetres per hora a la Via de Cintura de Palma provocarà "més embussos, més contaminació i més revolta".

Així s'ha expressat aquest dimecres el portaveu adjunt socialista a la institució insular, Javier de Juan, qui ha assenyalat que el president del Consell, Llorenç Galmés, posa un nou límit de velocitat a la Via de Cintura "quan en campanya electoral havia promès que ho treuria".

Els socialistes han criticat els arguments citats aquest dimecres per Galmés per explicar la fixació d'una nova limitació de la velocitat màxima a la Via de Cintura.

Segons De Juan, la decisió del PP i Vox al Consell sobre la limitació de velocitat a la Via de Cintura "ja estava presa abans d'encarregar cap informe dels que ara citen". "Són informes interns que no hem vist", ha lamentat.

"És un insult a la intel·ligència que Galmés digui que a 100 per hora es contamina menys i es fa menys revolta, i que els informes justifiquin que no incidirà en l'increment de l'accidentalitat", ha dit De Juan.

Pel que fa a la decisió anunciada pel Consell d'acompanyar la mesura de limitació de velocitat amb l'reasfaltatge de la calçada i la instal·lació de pantalles acústiques, els socialistes han considerat que "confirma que la decisió d'augmentar la velocitat màxima permesa en 20 quilòmetres per hora tindrà un efecte directe en l'augment de la revolta i també de la contaminació dels vehicles que circulen i en la taxa d'accidents i la seva gravetat".

Finalment, han criticat l'"incompliment de la promesa electoral del PP i Vox que van dir als seus electors que eliminarien la limitació, quan en realitat allò que han fet ha estat canviar els 80 pels 100 quilòmetres per hora".

"Es veu que la diferència entre llibertat i imposició de la qual ens acusa Galmés són únicament 20 quilòmetres per hora", ha conclòs el socialista.