El PSIB confia que el nou Govern central "posarà l'accent en les necessitats de les Balears".

El PSIB confia que el nou Govern central

PALMA, 20 Nov.

El portaveu del PSIB, Iago Negueruela, s'ha mostrat aquest dilluns optimista davant la conformació del nou govern central i ha expressat la seva confiança que "posarà l'accent en les necessitats de les Balears".

A la roda de premsa prèvia al ple del Parlament, el socialista ha destacat, a falta de confirmació, l'experiència dels nous ministres. "El govern central sempre ha tingut en compte les Balears a l'hora d'aplicar mesures", ha afegit.

Negueruela s'ha mostrat confiat en el seu partit i ha demanat al Govern de Marga Prohens que "es posi a treballar" en les reivindicacions a l'Executiu estatal.

El portaveu del PP, Sebastià Sagreras, per la seva banda, ha lamentat que Pedro Sánchez hagi perdut l'oportunitat de reduir el nombre de ministèries --es manté en 22-- i ha criticat que "seguirà estant controlat per Puigdemont".

Sagreras ha reiterat que el Govern començarà a reclamar l'"agenda balear" que, com ja va fer el portaveu del Govern, Antoni Costa, el passat divendres ha concretat en el desenvolupament normatiu de la fiscalitat del REB, la insularitat digna i els convenis de carreteres i ferroviari, entre d'altres assumptes.

D'altra banda, el "popular" ha recordat les contraprestacions aconseguides pels bascos, catalans i canaris per donar suport a la investidura, mentre que diputats balears han donat suport a Sánchez "gratis total".

Categoría

Illes Balears