El PSIB crida la seva militància a participar en la consulta sobre acords estatals per a "consolidar polítiques progressives".

El PSIB crida la seva militància a participar en la consulta sobre acords estatals per a

PALMA, 30 d'octubre.

El PSIB ha fet una crida a la participació en la consulta oberta a la militància per revalidar el Govern de coalició estatal, amb l'objectiu de "consolidar totes les polítiques progressistes davant el Govern que en tan sols 100 dies ha fet retrocedir en matèria educativa i de drets com mai s'havia plantejat a les Balears".

D'aquesta manera, la militància del PSIB pot votar telemàticament des d'aquest dilluns, a les 12.00 hores, fins al divendres 3 de novembre a les 12.00 hores, en la consulta sobre les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern central, segons ha indicat la formació en un comunicat.

La pregunta que ha plantejat la direcció del partit i que hauran de respondre els militants és: Apoies l'acord per formar un govern de coalició amb Sumar i aconseguir el suport parlamentari d'altres formacions polítiques per assolir la majoria necessària?

El vot online es farà mitjançant el Portal de la Militancia, amb identificació d'usuari i contrasenya. També es habilitarà el vot presencial dissabte 4 de novembre. Cada militant haurà de consultar a la seva agrupació l'horari i el lloc de votació.

Els socialistes han assenyalat que es tracta d'un procés intern "fonamental" per avançar en la conformació d'un nou govern de coalició que "permeti al país progressar en qüestions fonamentals per a les Balears, com la igualtat, els drets i oportunitats, l'Estat del Benestar, la sostenibilitat, l'habitatge i la modernització del país".

Amb aquesta consulta, el PSIB pretén donar "una lliçó de democràcia interna", en oferir a la militància la paraula en un moment "trascendent" per al país, després que "la ciutadania deixés clar a les urnes el passat 23 de juliol que no volia un govern de retrocés conformada per PP i Vox, i sí volia avançar amb un govern de coalició presidit per Pedro Sánchez".

"El PSIB tornarà a fer una consulta a la militància exemplar, amb la màxima transparència i de la qual s'espera una gran participació, perquè és una decisió fonamental per al futur del país", ha defensat el secretari d'Organització del PSIB, Cosme Bonet.

.

Categoría

Illes Balears