Notícies Balears.

Notícies Balears.

El PSIB critica la manca de preparació dels estudis de càrrega davant una temporada "que es presumeix de gran intensitat". El PSIB critica la falta de preparació dels estudis de càrrega davant una temporada "que se presumeix de gran intensitat".

El PSIB critica la manca de preparació dels estudis de càrrega davant una temporada

PALMA, 27 Març.

El PSIB-PSOE ha criticat que el Govern "no estigui preparant els estudis de càrrega de treball a les empreses", advertint que "ja arriba tard" davant una temporada "que es presumeix de gran intensitat de treball".

Així ho han advertit els socialistes aquest dimecres en un comunicat, lamentant que "la incapacitat del PP per gestionar conflictes laborals amenaça l'inici de la temporada turística".

Segons el portaveu del PSIB-PSOE al Parlament, Iago Negueruela, preocupa que les organitzacions sindicals hagin advertit de la falta d'estudis de càrrega per a les cambreres de pis, "que haurien d'estar fets des de fa un any", afegint també que el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, no estigui preparant els estudis de càrrega de treball a les empreses.

"No estan fets els estudis de càrrega que van pactar els sindicats, les empreses i el propi Govern", ha exposat Negueruela, afegint que "la negligentia d'aquest Govern farà que no estiguin aquests estudis a l'inici de temporada, que és quan són més necessaris".

D'altra banda, el diputat ha censurat la "completa falta de diàleg" de la presidenta del Govern, Marga Prohens, i del conseller Sáenz de San Pedro amb les organitzacions sindicals responsables de l'àrea del turisme.

"No s'han reunit ni una sola vegada amb els secretaris generals d'Hostaleria ni de CCOO ni d'UGT; desisteixen de reunir-se amb els principals representants dels treballadors", ha criticat.

Això, han assegurat els socialistes, ha causat que per primera vegada hi hagi articles del conveni d'Hostaleria, com el que afecta les vacances dels treballadors fixes discontinus, que han estat anul·lats. "I això ha succeït perquè des del Govern no volen trucar, ni intermediar, ni dialogar, ni pactar", ha insistit Negueruela.

En aquest sentit, ha afirmat que ara suposarà "un problema que haurà de ser vigilat pel Govern, que haurà de garantir que es compleixi amb l'establert per la sentència del Tribunal Superior de Justícia i haurà de vigilar que no es produeixin sobrecàrregues de treball derivades de les vacances de fixes discontinus".

El parlamentari ha matitzat que aquests "són dos elements que preocupen i que demostren l'actitud d'aquest Govern, que no aposta pel diàleg ni per la concertació".

Finalment, s'ha referit també al "conflicte" a l'aeroport, recordant a l'Executiu balear que són ells els encarregats de fer la mediació i de tutelar les relacions laborals.

"Però el Govern encara no ha trucat ni a les organitzacions sindicals ni a les empreses que formen part de l'aeroport per intentar que no hi hagi més problemes als filtres d'entrada d'aquestes instal·lacions", ha expressat Negueruela, fent responsable d'aquesta situació a Sáenz de San Pedro, que, "en lloc d'estar de vacances, hauria d'estar treballant des del primer minut i no estar fent res en aquests darrers vuit mesos, ni tan sols seguir la tasca iniciada pel Govern anterior", ha recalcat el diputat.

El PSIB-PSOE, en el comunicat, ha volgut desitjar un bon inici de temporada als treballadors que ja s'han incorporat als seus llocs de treball amb l'inici de la temporada turística.

També a les empreses que han començat el negoci, així com als petits i mitjans empresaris.

Negueruela, en aquest sentit, ha indicat que sembla que "aquesta serà una bona temporada turística", fet pel qual se'n alegra.

.