El PSIB demana al Govern que "aclareixi" qui va donar "l'ordre de reservar l'aparcament" per a Vidal.

El PSIB demana al Govern que

PALMA, 9 Set.

Portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, registrarà una sèrie de preguntes al Parlament perquè el Govern "aclareixi qui va donar l'ordre de reservar un aparcament de càrrega elèctrica destinat als vehicles dels treballadors del servei d'inspecció de la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat, per destinar-lo a l'ús privat de la consellera, Marta Vidal".

Segons ha informat la formació aquest dissabte en una nota de premsa, el diputat socialista demanarà a qui va transmetre a la consellera la petició de disposar d'una plaça d'aparcament a la Direcció General de Mobilitat, així com el motiu, la data en què es va formular aquesta petició i si considera adequat en el codi ètic el fet de disposar d'una plaça d'aparcament "en detriment dels vehicles de la mateixa Conselleria".

Per als socialistes, les declaracions del portaveu del Govern, Antoni Costa, aquest divendres en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, "suposen el reconeixement de la denúncia d'ús particular i indegut que ha fet Vidal d'aquest aparcament, ja que va confirmar que l'ha fet servir dues vegades".

"L'aparcament estava reservat amb conons, cadenes i la matrícula del cotxe de la consellera", pel qual cosa, els socialistes s'han preguntat "com és possible que si Vidal no havia donat l'ordre, no es sorprengués que hagués de treure les cadenes per poder aparcar i hagi donat l'ordre de retirada aquest divendres, i no quan ho va veure".

A més, Pons també sol·licitarà a l'Executiu autonòmic "qui va ordenar als treballadors les tasques de col·locar la placa amb el número de matrícula, instal·lar la cadena i els conons, quan es va col·locar el metacrilat amb el número de la matrícula del vehicle de la consellera i quin ha estat el cost econòmic de la instal·lació d'aquesta placa".

Finalment, els socialistes també demanaran si Vidal ha fet la petició d'ús exclusiu de qualsevol altre espai o servei d'ús per als treballadors de la Conselleria o per al públic en general.

En qualsevol cas, el PSIB ha criticat que tant Vidal com Costa "han tornat a mentir a la ciutadania en l'ús inapropiat i particular d'un aparcament d'ús pels treballadors públics de la seva Conselleria per poder fer la seva feina, com ja van mentir sobre la relació de Vidal amb el fons voltor beneficiat per les seves decisions en l'operació de Metrovacesa".

Categoría

Illes Balears