El PSIB governarà en onze municipis de Balears per continuar amb polítiques de progrés social per als ciutadans.

El PSIB governarà en onze municipis de Balears per continuar amb polítiques de progrés social per als ciutadans.

PALMA, 17 de juny.

El PSIB-PSOE governarà en 11 municipis de Balears amb l'objectiu, segons el mateix partit, de "segueix fent polítiques de progrés social per als ciutadans".

En una nota de premsa, el PSIB-PSOE ha mostrat aquest dissabte "l'orgull" de liderar governs "de progrés social" en 11 municipis de les Illes i ser "motor de canvi" en dos més on aquest dissabte s'han constituït els nous ajuntaments.

Els socialistes han reiterat el seu compromís per seguir tirant endavant polítiques "de transformació" per a la ciutadania allà on hi hagi un govern format pel PSIB-PSOE i han posat en valor la presència de més de 220 regidors a tots els ajuntaments de totes les Illes.

D'aquesta manera, els Socialistes podran governar en majoria en els ajuntaments de Puigpunyent, de la mà de Toni Marí, i Santa Eugènia, on Pep Lluis Urraca serà alcalde.

El PSIB-PSOE també ha aconseguit arribar a acords amb les diverses forces progressives de les illes perquè a Maó, Algaida, Artà, Consell, Inca, Montuïri, Pollença, Sant Joan i Lloseta tinguin alcaldes socialistes al capdavant del consistori.

Així mateix, els Socialistes de Manacor i de Santa Maria han facilitat un govern "de progrés" pel "bé comú de la ciutadania d'aquests municipis", però, de moment, el govern no comptarà amb cap representació del PSIB-PSOE. En el cas de Manacor, la portaveu i cap de llista, Núria Hinojosa, ja ha reiterat que continuarà treballant per un pacte d'esquerres a Manacor després de la constitució de l'Ajuntament.

Finalment, els socialistes de Balears han lamentat que a Calvià, on el PSIB ha estat la força més votada, al final governi "l'extrema dreta amb la dreta extrema" formant-se, així, un pacte entre el PP i Vox. Des del PSIB s'han compromès a fer una oposició "constructiva" i treballar perquè "no es doni cap pas enrere en quant a drets i llibertats de ciutadania".

Categoría

Illes Balears