• dilluns 5 de juny del 2023

El PSIB i Unides Podem critiquen les propostes del PP en matèria fiscal: "Govern per a l'1% de rics del país"

img

PALMA, 21 Set.

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista , Sílvia Cano, ha criticat que el Partit Popular "governa per a l'1% de rics del país", en referència a les propostes en matèria fiscal que fa la formació, i ha defensat que és el Partit Socialista governa per a "el 99% de la població".

Després de la Junta de Portaveus, Cano ha qualificat aquesta mesura de "regal a qui té més d'un milió d'euros que pagarem entre tots" i ha censurat que "Sortirà de les partides destinades a salut, educació i serveis socials".

Així, amb mesures com aquesta, la socialista ha lamentat que "el PP torni a demostrar el que han fet històricament" que , segons ha dit, "no és altra cosa que governar per als rics i d'esquena a la majoria social". En aquest sentit, Cano ha asseverat que "ni Feijóo ni Prohens ajuden ni volen ajudar les famílies", perquè "han votat sistemàticament que no a tot".

Preguntada per la proposta del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, que s'ha mostrat partidari de centralitzar impostos, Cano ha assegurat que aquesta és “una opinió personal” del ministre “que no està recolzada pel Govern d'Espanya”.

Sobre aquesta proposta també s'ha manifestat, després de la Junta de Portaveus, el portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, que ha assenyalat que "en principi" la seva formació no estaria d'acord amb aquest plantejament.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari d'Unidas Podemos, Alejandro López, ha explicat que "el PP ja es treu la careta sense tenir vergonya". "La seva estratègia és clara, parlen de baixades d'impostos quan el que realment fan és abaixar els impostos a qui més té", ha criticat.

"Ho estem veient ara a Andalusia i també a Madrid , on Ayuso es dedica a intentar baixar impostos a qui més té ia posar contra les cordes a qui menys té, a les persones que pitjor ho passen, això atenta contra el nostre estat del benestar, i més tenint en compte que després, les àrees que més pateixen aquesta manca de recursos són l'educació, la sanitat i l'habitatge", ha assenyalat.

Segons la seva opinió, "cada vegada que accedeix al poder, el PP parla de baixar impostos, i després se'ls puja a les persones que més pateixen”. "Encara recordo com Mariano Rajoy va dir que mai pujaria impostos i va basar tota la seva campanya electoral al mateix mantra. Després, el primer que va fer va ser pujar l'IVA quan va arribar al Govern, un impost que afecta de forma molt negativa qui menys té i poc a qui més en té. El PP s'està dedicant precisament a això a les comunitats autònomes on governa, a desmantellar els serveis públics”, ha advertit.

D'altra banda, López ha anunciat que el seu partit preguntarà, a la propera Comissió d'IB3 del Parlament, sobre el cost de l'enviament d'un equip al funeral de la reina Isabel II. "Preguntarem al senyor Manresa --director d'IB3--, sobre el criteri que s'ha seguit per enviar una delegació d'IB3 al Regne Unit per cobrir el funeral d'Isabel II, tenint en compte que moltes vegades no s'envien efectius a Eivissa , Menorca i Formentera per falta de recursos", ha assegurat. Així mateix, ha comentat la posició del Partit Socialista sobre els habitatges de la Sareb: "Ens xoca molt l'oposició del PSOE al Congrés a permetre que la gestió de la Sareb l'assumeixin les comunitats autònomes i que es converteixi, finalment, en un instrument públic per desenvolupar polítiques d'habitatge públic".

Notícies més vistes Avui