El PSIB-PSOE denuncia l'abandó del PP al Raiguer i al Pla de Mallorca.

El PSIB-PSOE denuncia l'abandó del PP al Raiguer i al Pla de Mallorca.

PALMA, 17 Des. - El PSIB-PSOE ha criticat aquest dissabte que el Partit Popular (PP) "abandona" el Raiguer i el Pla de Mallorca en els projectes inicials de pressupostos tant del Consell com del Govern balear.

En una nota de premsa, el PSIB-PSOE ha denunciat que el Raiguer i el Pla de Mallorca no disposen d'inversions "de qualitat" previstes segons els projectes inicials de pressupostos del Consell de Mallorca i del Govern balear.

Per aquest motiu, els grups socialistes en el Consell i al Parlament han inclòs un paquet d'esmenes als pressupostos respectius per "afavorir la redistribució equitativa i racional de la inversió en infraestructures bàsiques per a tot el territori" i per "garantir la igualtat d'oportunitats de tots".

Segons els socialistes, "era necessari corregir l'absoluta deixadesa" de PP i Vox a Mallorca en matèria educativa, si es tenen en compte les xifres proposades en els projectes de pressupostos de l'any vinent 2024.

Detalladament, a Sineu, els socialistes proposen disposar de 100.000 euros en una partida inicial que posi en marxa la necessària ampliació de l'Institut de la localitat, que dóna servei a alumnes dels municipis veïns.

Mentre, a Alaró, plantegen sumar 1,2 milions d'euros en el pressupost de la Comunitat Autònoma per a 2024 perquè puguin seguir fent-se les adequacions necessàries a l'edifici de primària del CEIP Pere Rosselló Oliver, que va ser inaugurat en temps de la Segona República, com a Escola Graduada, i que a dia d'avui segueix sent un edifici plenament operatiu.

A Montuïri, també es proposa la millora del CEIP Joan Mas i Verd, amb la dotació d'un nou gimnàs, per al qual s'assignen 405.000 euros. Des del Consell de Mallorca també s'ha plantejat donar funcionalitat a l'edifici de l'Ecomuseu Es Molinar del mateix municipi, amb una dotació de 250.000 euros que haurien de servir per acabar una obra fora d'escala i que mai ha pogut ser aprofitada pel teixit cultural i associatiu del poble.

A Inca, el Consell també ha previst augmentar l'operativitat dels Bombers de Mallorca, amb l'ampliació del Parc de la carretera d'Alcúdia, completant l'acció duta a terme a aquesta qüestió durant la passada legislatura, amb l'adquisició d'un solar annex a l'actual instal·lació.

Per al PSIB, Marratxí hauria de comptar amb un pavelló esportiu capaç d'allotjar esdeveniments de gran nivell, a disposició dels equips d'elit de Mallorca. Un projecte que, ha recordat, ja estava en marxa a finals de la passada legislatura, i que els socialistes del Consell recuperen ara via esmena en el pressupost davant la "passivitat" de l'actual equip de govern format per PP i Vox. Per aquest tema es preveu una dotació pressupostària de cinc milions d'euros.

De la mateixa manera, diversos municipis del Raiguer i del Pla, tots ells amb estació de la línia ferroviària que connecta Palma amb Sa Pobla i Manacor, es poden veure beneficiats de l'esmena socialista plantejada en el pressupost 2024 del Consell per dotar amb cinc milions d'euros el Pla d'Aparcaments Dissuasius, que es va posar en marxa durant la passada legislatura, i al qual, ara, PP i VOX no donen continuïtat, en apostar per un model de mobilitat "basat en la contaminació, el vehicle privat i l'ampliació de l'asfalt en les vies d'alta capacitat de Mallorca", segons els Socialistes.

Les esmenes dels socialistes als pressupostos de la Comunitat i del Consell per 2024 venen a suplir les "enormes carències estructurals" detectades pel PSIB-PSOE en els dos documents, uns pressupostos "totalment decebedors" que, han assenyalat, denoten un "nul coneixement" de les necessitats "reals" de la societat de l'illa i una "incapacitat de gestió" que deixen a la llum "la manca projecte de l'ultradreta" en el poder, que dedica els pressupostos "en exclusiva a mantenir un pacte de govern a canvi de complir les obsessions ideològiques en contra de la llengua catalana, negant el canvi climàtic o la violència masclista contra les dones".

Totes aquestes esmenes han estat rebutjades per PP i Vox.

Tags

Categoría

Illes Balears