El PSIB qüestionarà al Govern en matèria de turisme perquè veu "contradiccions dubtoses" en la seva planificació.

El PSIB qüestionarà al Govern en matèria de turisme perquè veu

Presentaran una moció en matèria de transició ecològica

Preguntaran a Prohens per la seva valoració en relació a l'ús de llengües oficials al Congrés

PALMA, 20 Set.

El PSIB interpel·larà al Govern en el proper ple del Parlament en matèria de turisme per les "dubtoses contradiccions" del conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá, i per saber "quin serà el full de ruta" en aquesta matèria.

Així ho ha anunciat el portaveu parlamentari del PSIB, Iago Negueruela, aquest dimecres en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus, en la qual ha assegurat que el Govern "improvisa molt" en turisme.

En aquesta línia, ha fet referència a "dubtoses contradiccions" de Bauzá en relació a la moratòria de places turístiques, i ha informat que la interpel·lació també busca "fer un balanç de la temporada" ara que ha finalitzat l'estiu.

D'altra banda, els socialistes presentaran en el proper ple una moció derivada de la interpel·lació sobre transició ecològica ja que tenen "dubtes dels compromisos en aquesta matèria".

"Els socis de Govern neguen el canvi climàtic", ha mencionat Negueruela, qui ha assenyalat la necessitat de "tenir clara la fulla de ruta, si estarà marcada per Vox o si pot pactar amb la resta de la societat que està preocupada pel canvi climàtic".

Quant al decret llei de mesures urgents en educació i sanitat que es debatrà en el proper ple, han demanat que es converteixi en un projecte de llei "perquè es puguin fer les observacions oportunes".

D'altra banda, Negueruela ha anunciat que en el proper ple preguntaran a la presidenta del Govern, Marga Prohens, quina és la seva posició en relació amb el reglament per usar les llengües cooficials al Congrés.

És un dia important per als socialistes i un canvi històric", ha considerat Negueruela. A més, ha indicat que "és un motiu d'orgull profund que sigui la secretària general del PSIB i presidenta del Congrés, Francina Armengol, qui hagi fet aquesta iniciativa, que s'ha desenvolupat amb normalitat i professionalitat".

.

Categoría

Illes Balears