Notícies Balears.

Notícies Balears.

El PSOE de Palma demana incrementar la zona de vianants i fer talls temporals a les vies per a l'ús exclusiu dels vianants.

El PSOE de Palma demana incrementar la zona de vianants i fer talls temporals a les vies per a l'ús exclusiu dels vianants.

PALMA, 18 d'Abril.

El PSIB-PSOE Palma ha demanat aquest dijous augmentar el nombre de carrers per als vianants, així com executar talls temporals de trànsit en algunes vies per a l'ús exclusiu per part dels vianants.

La iniciativa forma part d'una proposta conjunta per a la recuperació de l'espai públic, segons ha comunicat el partit en una nota de premsa, en la qual també aposten per tancar alguns carrils amb l'objectiu de reduir els gasos contaminants que, entre d'altres efectes, causen malalties cardiovasculars i respiratòries.

Per aquest motiu, s'han reunit amb el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears (Coaib) per escoltar les seves peticions en relació amb aquest tema i altres relacionats amb el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) amb la finalitat de treballar "conjuntament" en projectes que facin "retornar la ciutat a la ciutadania".

D'altra banda, el partit ha exigit, en el marc d'aquesta proposta, convocar "de manera immediata" la Taula de Mobilitat, com a màxim òrgan de participació de les entitats, i, també, tornar a adherir-se a la Xarxa de Ciutats que caminen després que Cort anunciés la seva desvinculació.

"El govern municipal encara no ha anunciat mesures d'impacte en la mobilitat que prioritzen la millora de la salut i el benestar dels ciutadans", mostrant-se preocupats per la pèrdua de fons europeus i l'eliminació de carrils bici, així com d'altres decisions que, al seu judici, "no prioritzen la recuperació de l'espai per als vianants", afirmen.