Notícies Balears.

Notícies Balears.

El PSOE Palma lamenta que els ciutadans de Palma han estat "reemplaçats per Vox i la ideologia de l'ultradreta".

El PSOE Palma lamenta que els ciutadans de Palma han estat

PALMA, 20 de desembre.

El PSOE Palma ha lamentat, en el context de l'aprovació dels pressupostos de la ciutat i Balears, que els palmesans "han deixat de ser la prioritat, sent reemplaçats per Vox i la ideologia de l'ultradreta".

"Els palmesans han deixat de ser el més important per al govern de Martínez; els grans protagonistes són Vox i la ideologia de l'ultradreta", ha dit la portaveu del Grup Municipal Socialista, Rosario Sánchez.

Així, ha recordat que aquesta setmana s'aprovaran els pressupostos de i ha assegurat que "Palma perd amb el govern de Jaime Martínez".

"Després d'aquests sis mesos, han començat els retalls i retrocedim en drets i llibertats; s'han perdut fons europeus, autonòmics i estatals per a la finançament a Palma, amb una imposició absoluta de l'ultradreta", han insistit els socialistes.

A més, han advertit que a Palma no hi ha "ni un euro en polítiques d'habitatge públic ni inversió en infraestructures educatives i sanitàries en diferents barris com Pere Garau II", al mateix temps que s'elimina la gratuïtat en el transport públic, entre altres qüestions.

Així mateix, segons el PSOE, "la anomenada revolució fiscal ha consistit a rebaixar impostos als més rics i la revolució d'habitatge ha resultat en una amnistia urbanística, generant una pujada important dels preus en els locals comercials".

Els socialistes també han opinat que la mobilitat s'ha vist afectada la pèrdua de la gratuïtat del transport públic i "la falta d'un pla clar" per a la creació de la zona de baixes emissions o la pèrdua de 13 milions d'euros de fons europeus, i han insistit que la seguretat es veu també "compromesa" amb "queixes en els barris de Palma, com allò ocorregut al Passeig Marítim durant les festes d'estiu i l'absència de plans per a les festivitats de Sant Sebastià, amb problemes per a la celebració de Correfoc".

"Des del PSOE Palma seguirem centrats en millorar els espais públics en què viuen els palmesans, presentant propostes al ple de desembre relacionades amb gratuïtat del transport, zona de baixes emissions, comerç de proximitat, segregació lingüística i la pèrdua de mobiliari públic en els barris de Palma", han reiterat els socialistes.

De part seva, el portaveu adjunt de la formació municipal, Francisco Ducros, ha interpretat que, després d'aquests sis mesos, "el govern PP-Vox no té model en matèria d'urbanisme i habitatge".

A més, en relació amb el "presumpte pla" de l'Ajuntament de Palma per simplificar la tramitació administrativa de llicències, Ducros s'ha referit als "dubtes generats per l'eliminació de l'informe de recursos hídrics, especialment en una zona de risc d'inundacions com Palma".

"L'aprovació d'una llicència per a la demolició d'un edifici a Pere Garau planteja interrogants sobre les futures infraestructures públiques previstes en el barri i els 661.643 metres quadrats per a nous equipaments públics contemplats en el Pla d'Ordenació Detallada (POD) de Palma, que el govern de Martínez va decidir no continuar el passat mes de novembre", ha finalitzat.