• dijous 2 de febrer del 2023

El Punt d'Informació Ambiental resol més de 81.000 consultes des de la creació

img

PALMA, 17 Ago.

El Punt d'Informació Ambiental (PIA) ha resolt un total de 81.200 consultes de la ciutadania des de la seva creació el 2003.

Concretament, segons ha explicat en una nota de premsa la Conselleria de Medi Ambient i Territori, només l'any passat en va resoldre 1.940.

Així ho recull la memòria anual d'aquest servei dependent de la Conselleria que té com a objectiu oferir respostes a residents i visitants sobre consultes relacionades amb el medi ambient.

Així, el 2021, el PIA ha gestionat 5.452 comunicacions entre consultes i enviament d'informació ambiental als diferents grups dinterès. La pàgina web (pia.caib.es) ha rebut, per altra banda, 19.285 visites en un any.

De les consultes resoltes, la gran majoria (un 78,1%) han estat per via telefònica , seguit per correu electrònic (20,8%). Aquest tipus de consultes s'han duplicat gairebé en un any, ja que s'ha passat de 211 correus electrònics el 2020 a 404 l'any passat.

La tipologia d'usuari predominant del PIA continua sent la ciutadania, amb un 68% de les consultes totals, seguit de les administracions públiques, que suposen un 17%.

També han destacat l'augment de la resolució de dubtes a empreses i professionals, que ha augmentat del 4% a l'11% en un any.

La majoria de qüestions resoltes estan relacionades amb cremes o tales, representant així gairebé el 30% de les consultes realitzades. També hi ha un gran interès pel que fa als espais naturals protegits, sobretot les Fonts Ufanes, per l'agenda ambiental i pels residus i la gestió.

Entre els objectius específics del PIA trobem la potenciació de la difusió de la informació a través del web, la implantació de dinàmiques proactives per gestionar la informació i la centralització de la màxima quantitat possible d'informació ambiental que es gestiona a la Conselleria a través del Servei.

Segons han recordat , qualsevol persona pot dirigir les consultes a través de les xarxes socials del PIA, el telèfon 900 151 617 (de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 hores) o el correu electrònic [email protected]

XOX

Notícies més vistes Avui