Notícies Balears.

Notícies Balears.

El RCD Mallorca rebrà 2,6 milions d'euros per promocionar les Balears i l'illa com a destinació turística.

El RCD Mallorca rebrà 2,6 milions d'euros per promocionar les Balears i l'illa com a destinació turística.

PALMA, 20 de març.

El RCD Mallorca rebrà 2,6 milions d'euros del Govern i el Consell de Mallorca per promocionar les Balears i l'illa com a destinació turística en les equipacions dels jugadors.

En virtut del conveni signat aquest dimecres, l'import total del patrocini es reparteix entre 1,6 milions que aporta l'Executiu autonòmic a través de l'Agència d'Estratègia Turística, i un milió de la institució insular a través de la Fundació Mallorca Turisme dividits en mig milió per a aquesta temporada i un altre mig milió per a la següent.

Amb aquest acord, les Illes com a conjunt i de forma individual tindran presència en la indumentària del RCD Mallorca. El patrocini impactarà en una audiència global de més de 128 milions de persones, repartida en més de 20 països i en especial en països d'interès estratègic com Estats Units, Japó, Mèxic i altres mercats europeus.

El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha afirmat que aquest tipus de patrocini de les administracions públiques és d'interès general per a les Balears. "La possibilitat de captació de turisme esportiu mitjançant aquest patrocini encaixa a la perfecció amb l'estratègia turística del Govern i amb la intenció de potenciar el turisme esportiu i el turisme cultural", ha assegurat.

D'altra banda, el Consell de Mallorca considera que accions com aquesta constitueixen un aparador de rellevància en la construcció de la marca Mallorca perquè impulsen la visibilitat mundial del destí i la seva idiosincràsia, i són també un potent canal de comunicació.

En aquest sentit, han ressaltat que un acord d'aquestes característiques permetrà treure a la llum el producte local de Mallorca i el seu teixit empresarial, i contribuirà a fomentar un orgull d'afiliació ja que la massa social del club és, sens dubte, representativa de la societat mallorquina.

El conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez, ha argumentat que l'acord servirà també per projectar la imatge que tant el Govern com el Consell de Mallorca volen impulsar.