• dimarts 6 de juny del 2023

El Rei Felip VI i Pedro Sánchez despatxaran aquest dimarts al Palau de l'Almudaina

img

El despatx d'estiu canvia d'escenari, ja que des del regnat de Joan Carles I es duia a terme al Palau de Marivent

PALMA, 1 Ago.

El Rei Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez, celebraran aquest dimarts, a partir de les 12.15 hores, el tradicional despatx d'estiu, que aquest any tindrà lloc al Palau de l'Almudaina, a Palma (Mallorca).

El despatx d'estiu entre Sánchez i el Rei Felip VI canvia així d'escenari, passant de celebrar-se al Palau de Marivent, on tradicionalment es portava a cap des del regnat de Joan Carles I, a fer-ho al Palau de l'Almudaina.

El Rei i Sánchez celebraran així el tradicional despatx que posa fi al curs polític abans de l'aturada d'estiu i l'inici d'un nou al mes de setembre.

D'altra banda, el líder de l'Executiu també es reunirà aquest dimarts, a part anar de les 16.00 hores, amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, al Consolat de Mar, la seu de la presidència de les Balears.

Sobre l'arribada de Sánchez a Palma, el portaveu del Govern balear, Iago Negueruela, ha defensat aquest dilluns la "comunicació fluida" de les Illes amb l'Estat i ha celebrat que els 855 milions d'euros en ajudes estatals passin finalment a ser 860 milions.

"La comunicació és contínua, ho hem vist amb anuncis importants en matèria de finançament o en tema d'habitatge públic”, ha exemplificat el també conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball.

A més, ha destacat “dos compromisos clars" de l'Estat amb les Illes, com són la "protecció" de fixos discontinus o el "sobrefinançament" que rebrà la comunitat, encara que ha evitat respondre si s'insistirà a Sánchez amb el tema de la bonificació en transport a l'arxipèlag.

Per la seva banda, el PP balear ha demanat aquest dilluns a Sánchez que i compleixi els compromisos adquirits amb les Illes. En altres qüestions, el portaveu de la formació al Parlament, Toni Costa, s'ha referit als 110 milions d'euros del factor d'insularitat que estan "pendents de redistribució" des del primer quadrimestre", així com al Règim Fiscal de Balears, que està, ha dit, a "un calaix" i "bloquejat pel PSOE" al Congrés dels Diputats.

A més, ha defensat que l'increment de 667 milions de euros en el finançament que rep Balears per part del Govern central "és fruit dels impostos dels ciutadans" i no de "la benevolència" del líder de l'Executiu central.

Notícies més vistes Avui