• divendres 31 de març del 2023

El Rei Felip VI i Pedro Sánchez inicien el despatx d'estiu al Palau de l'Almudaina

img

La trobada canvia d'escenari i per primera vegada no se celebra a Marivent

PALMA, 2 Ago.

El Rei Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez, celebren aquest dimarts des de les 12.35 hores el tradicional despatx d'estiu, que aquest any té lloc al Palau de l'Almudaina, a Palma (Mallorca).< /p>

La trobada entre Sánchez i el Rei Felip VI canvia així d'escenari, passant de celebrar-se al Palau de Marivent, on tradicionalment es duia a terme des del regnat de Joan Carles I, a fer-ho al Palau de la Almudaina.

Minuts abans, tant el Rei com el president del Govern han assistit a l'acte de promesa d'Álvaro García Ortiz com a nou fiscal general de l'Estat al saló Gòtic del Palau de l'Almudaina.

D'altra banda, el líder de l'Executiu també es reunirà aquest dimarts, a partir de les 16.00 hores, amb la preocupació sidenta del Govern, Francina Armengol, al Consolat de Mar, la seu de la presidència de les Balears.

Sobre l'arribada de Sánchez a Palma, el portaveu del Govern balear, Iago Negueruela, ha defensat aquest dilluns "comunicació fluida" de les Illes amb l'Estat i va celebrar que els 855 milions d'euros en ajudes estatals passin finalment a ser 860 milions. "La comunicació és contínua, ho hem vist amb anuncis importants a matèria de finançament o en tema d'habitatge públic”, va assenyalar el també conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball. A més, va destacar “dos compromisos clars” de l'Estat amb les Illes, com són la "protecció" de fixos discontinus o el "sobrefinançament" que rebrà la comunitat, encara que va evitar respondre si s'insistirà a Sánchez amb el tema de la bonificació en transport a l'arxipèlag.

Per la seva banda , el PP balear va demanar aquest dilluns a Sánchez que compleixi els compromisos adquirits amb les Illes. En altres qüestions, el portaveu de la formació al Parlament, Toni Costa, s'ha referit als 110 milions d'euros del factor d'insularitat que estan "pendents de redistribució" des del primer quadrimestre", així com al Règim Fiscal de Balears, que està a "un calaix" i "bloquejat pel PSOE" al Congrés dels Diputats.

A més, ha defensat que l'increment de 667 milions d'euros en el finançament que rep Balears per part del Govern central "és fruit dels impostos dels ciutadans" i no de "la benevolència" del líder de l'Executiu central.

Notícies més vistes Avui