El Servei de Salut de Balears finalitza les proves selectives previstes en el Pla d'Estabilització.

El Servei de Salut de Balears finalitza les proves selectives previstes en el Pla d'Estabilització.

A lo llarg del 2024 es consolidaran 4.115 places: 1.620 per concurs de mèrits i 2.495 per concurs oposició.

PALMA, 23 Des.

El Servei de Salut de les Illes Balears ha finalitzat totes les proves selectives previstes en el Pla d'Estabilització, de manera que a lo llarg del 2024 es consolidaran 4.115 places: 1.620 per concurs de mèrits i 2.495 per concurs oposició.

En una nota de premsa, la Conselleria de Salut ha informat que l'IbSalut ha finalitzat totes les proves selectives previstes en el Pla d'Estabilització, que integra un total de 4.115 places que seran fixes. Concretament es tracta de 1620 per concurs de mèrits i 2.495 convocades per concurs oposició. Totes aquestes places afecten a 96 categories sanitàries i no sanitàries que s'aniran consolidant a lo llarg de l'any 2024 i suposaran reduir la eventualitat en un 38 per cent en la xarxa sanitària pública.

El procés d'estabilització es va convocar a finals del 2022 i actualment ja ha cristal·litzat en 80 places adjudicades per concurs de mèrits. Per a aquestes 1.620 places s'han inscrit 8.511 aspirants. En el cas del concurs oposició, les places ofertades han estat de 2.495, amb 17.076 inscrits i 11.589 aspirants que finalment han fet les proves selectives. Aquestes convocatòries segueixen amb el procediment i s'aniran resolent en els propers mesos.

Cal recordar que, fins ara, l'ocupació pública s'ha caracteritzat per patir una alta taxa de temporalitat, especialment en el sector sanitari. Per a corregir aquesta anomalia, el Pla d'Estabilització i les ofertes d'ocupació pública previstes pel Servei de Salut permetran reduir la taxa d'eventualitat en la xarxa sanitària pública del 30 a l'vuit per cent. Ambdues mesures formen part de les principals apostes de l'IbSalut per reduir l'eventualitat, eliminar la precarietat i oferir estabilitat al personal del sistema sanitari públic.

Tags

Categoría

Illes Balears