Notícies Balears.

Notícies Balears.

El SOIB convoca cursos per formar conductors professionals de transport de viatgers i mercaderies aquest març. El SOIB convoca aquest mes cursos per formar conductors professionals de transport de viatgers i mercaderies.

El SOIB convoca cursos per formar conductors professionals de transport de viatgers i mercaderies aquest març.

El SOIB convoca aquest mes cursos per formar conductors professionals de transport de viatgers i mercaderies.

PALMA, 19 de març. El Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ha convocat cursos per formar conductors professionals de transport de viatgers i de mercaderies (permisos de conducció C i D i la certificació CAP inicial).

Es tracta de classes especialitzades que començaran a partir de març i que s'inclouen en la convocatòria 2024-2026 de formació en treball dirigida a persones ocupades.

Segons ha destacat la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia en nota de premsa aquest dimarts, amb això es donen els primers passos "per respondre a la demanda històrica de llocs de treball de difícil cobertura a les Illes Balears".

Des del Govern han justificat aquests cursos perquè es tracta d'una professió amb una exigent acreditació i que representa, a més, un desafiament econòmic considerable pels interessats a causa dels seus costos associats.

Així, el SOIB ha volgut reconèixer la importància de superar aquestes barreres i ha invertit esforços per facilitar l'accés a aquesta formació. L'objectiu és que aquells que aspirin a ingressar en aquest àmbit laboral tan demandat i especialitzat trobin amb aquesta convocatòria una oportunitat amb l'accés al sector, contribuint així a satisfer les necessitats del mercat i reforçar la força laboral en el sector del transport a les Illes.

"Estem molt satisfets de poder començar aquest any amb aquestes formacions perquè donem resposta a la alta demanda de conductors especialitzats que hi ha en el sector dels transports i a la manca d'oferta que existeix", ha assegurat el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro.

A més, ha afegit que són "uns cursos que preparen de forma òptima persones en places de difícil cobertura". "Amb ells facilitem l'accés a noves oportunitats de treball i estabilitat als ciutadans de les Illes, alhora que impulsem el mercat i l'economia balear, sobretot de cara a l'inici de la propera temporada turística", ha matitzat.

Cal assenyalar que aquesta és una iniciativa que compta amb la col·laboració i suport de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT).

El president de la FEBT, Rafael Roig, ha posat de relleu, en aquest sentit, la necessitat d'aquestes formacions i la seva perdurabilitat en el temps, convertint-se en una opció més accessible per aquells que aspirin a ser conductors professionals.

"Això permetria superar les barreres econòmiques associades a la capacitació en aquesta professió i garantir la reposició de l'elevat nombre de jubilacions que s'estan duent a terme en aquest camp, resultat de l'alta mitjana d'edat dels conductors actuals en comparació amb d'altres professions", ha assegurat Roig.

Aquesta convocatòria és la resposta que el SOIB ha donat a una demanda de formació que el sector de transports va realitzar just començar la nova legislatura, invertint recursos, temps i treball perquè la primera acció formativa es pogués dur a terme durant el primer trimestre de l'any, just abans que comenci la temporada turística.

Posteriorment, i fins al 2026, es desenvoluparan més cursos similars, dirigits al mateix sector i amb els mateixos objectius, i es treballarà amb més autoescoles especialitzades.

"La configuració de la nostra temporada turística, cada vegada més llarga, fa que s'hagi d'intentar afinar al màxim el temps de les accions formatives en sectors on la demanda de personal format és urgent per aquests mesos de màxima activitat", ha explicat Sáenz de San Pedro.

Per concloure, ha destacat que aquest objectiu s'ha aconseguit amb un primer curs que s'inicia al mes de març destinat a persones ocupades, però ha promès que seguiran treballant en aquest aspecte "per ampliar l'oferta formativa i poder arribar a més persones".