El sou mitjà a Balears creix un 7,7%, fins a 1.854 euros, i és la regió amb les millors condicions per treballar.

El sou mitjà a Balears creix un 7,7%, fins a 1.854 euros, i és la regió amb les millors condicions per treballar.

PALMA, 30 Gen.

El salari mitjà a les Balears ha crescut un 7,7 per cent interanual, fins als 1.854 euros, sent la regió que aconsegueix el major augment en el quart trimestre de 2023 i convertint-se, a més, en la comunitat amb les millors condicions per treballar d'Espanya, segons el Monitor Adecco d'Oportunitats i Satisfacció en l'Ocupació, publicat aquest dimarts.

En detall, l'informe revela que l'arxipèlag, amb set punts sobre deu, és la comunitat que reuneix les millors condicions per treballar, pujant una posició i ocupant la primera posició en l'últim trimestre de l'any anterior. Pel que fa al salari mitjà nominal, aconsegueix el seu màxim històric a les Illes a finals de 2023.

Descomptant la inflació de l'evolució del salari mitjà, només dues comunitats mostren un augment en el seu poder adquisitiu, sent Balears la més beneficiada del conjunt autonòmic amb un creixement del 3,1 per cent --674 euros anuals d'increment--.

Tot i això, en comparació amb les dades de l'any anterior, Balears és la segona regió que empitjora les seves xifres, passant de guanyar un 7,8 per cent a un 3,1 per cent.

L'informe desprén també que, al llarg dels últims dos anys, s'han acumulat diferències en la variació del poder de compra del salari mitjà de les autonomies de fins a 1.938 euros per any. Aquesta diferència és el resultat de sumar l'increment observat a les Illes --674 euros a l'any-- amb la pèrdua registrada al País Basc --1.265 euros a l'any--.

A nivell nacional, el salari mitjà nominal ha crescut un 5,4 per cent en l'últim any, fins als 1.920 euros mensuals, la qual cosa constitueix el màxim històric en el conjunt d'Espanya i suposa continuar amb un procés de recuperació en el qual van 11 trimestres seguits amb increments interanuals en totes les autonomies.

.

Tags

Categoría

Illes Balears