El sud i l'interior de Mallorca podrien estar en alerta groga el 23J, amb temperatures de fins a 37ºC.

El sud i l'interior de Mallorca podrien estar en alerta groga el 23J, amb temperatures de fins a 37ºC.

A Llucmajor i a l'Aeroport de Palma s'han assolit els 40ºC a les 12.00 hores d'aquest dimecres.

PALMA, 19 Jul.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha pronosticat que aquest diumenge, dia de la jornada electoral del 23J, l'interior i el sud de Mallorca podrien trobar-se en alerta groga per altes temperatures, que rondaran entre els 36 i 37ºC.

Així ho ha assegurat la delegada de l'Aemet a Balears, María José Guerrero, en un avançament de la previsió meteorològica per al dia de les eleccions generals, en el qual també s'esperen núvols mitjans i alts, pols en suspensió i, a la resta de Balears, els termòmetres marcaran entre 31 i 35ºC.

De la mateixa manera, Guerrero també ha fet un balanç de la jornada d'aquest dimecres, en la qual Mallorca romandrà en alerta taronja per les altes temperatures a l'interior i al sud de l'illa, mentre que a la Serra de Tramuntana, el Llevant i les Pitiüses es troben en alerta groga.

A les zones amb avís taronja, les temperatures poden assolir els 39 o 40ºC, xifra que ja s'ha assolit a Llucmajor i a l'Aeroport de Palma a les 12.00 hores. Per a la zona del Llevant i la Serra s'espera que els termòmetres marquin 38ºC, tot i que a Felanitx i Santanyí podrien pujar fins als 39ºC.

Al nord de Mallorca s'han retirat els avisos per l'entrada del vent del component nord, per la qual cosa la temperatura baixarà del llindar dels 36ºC, que és quan s'emprenen a emetre. A l'interior d'Eivissa també es podrien registrar 36ºC, pel que sí que es manté l'alerta groga.

Guerrero ha detallat que per al dijous ja només quedaria l'interior de Mallorca amb avís groc per altes temperatures, que podrien superar els 36ºC.

Quant a les mínimes, per aquesta nit i matinada s'esperen valors que estiguin entre els 20 i 26ºC i la següent entre els 22 i 27ºC, per la qual cosa hi haurà nits tropicals i tòrriques. De la mateixa manera, per aquests dies es mantindrà la pols en suspensió.

El divendres podrien fer la seva aparició al cel algunes núvols mitjanes i altes, amb possibilitat de precipitacions puntuals acompanyades de fang.

El vent bufarà de component est generalment aquests dies i podria donar-se algun fenomen de brises costaneres aquest dijous i divendres. La temperatura del mar aquest dimecres és de 28ºC, pel que se situa 4ºC per sobre de la mitjana per aquesta època de l'any, i les temperatures mitjanes de l'aire haurien de rondar entre els 31ºC de màxima i els 20ºC de mínima.

.

Tags

Categoría

Illes Balears