• dimecres 7 de desembre del 2022

El Suprem confirma la condemna a un home per donar regals i diners a menors tutelades a canvi de sexe a Mallorca

img

PALMA, 18 Oct.

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de vuit anys i mig de presó per a un home per pagar a menors i abonar-les amb regals i droga a canvi de sexe a Mallorca.

Segons han informat a Europa Press fonts del procés, el Suprem ha ratificat la condemna imposada el gener de 2021 per l'Audiència Provincial de les Balears per delictes de corrupció de menors. En aquest procediment es va jutjar un altre home, espanyol de 65 anys, que va reconèixer els fets durant el judici.

En canvi, el segon processat, nigerià de 40 anys, es va declarar innocent defensant que creia que les noies eren més grans. L'Audiència va considerar provat que concertava cites amb les menors, inclosa una que només tenia 14 anys, en hotels de Palmanova i Magaluf per tenir-hi sexe.

Els agents de la Guàrdia Civil van examinar mòbils de l'acusat i van constatar oferiments de diners -on fins i tot es facilitava un número de compte per fer l'ingrés- i diverses al·lusions a què les noies estaven recloses a "el centre", de les quals es podria deduir que l'acusat sabria que eren menors. p>

L'acusat va ser detingut en companyia de dues noies, una menor d'edat, en un hotel a Calvià, després que la Guàrdia Civil anés estrenyent el setge i vigilés diàriament les bases de dades d'hostatgeria per detectar si es allotjava en hotels de Mallorca.

Durant el judici, els interrogatoris a les menors van ser difícils perquè van donar respostes escarides i confuses que no coincidien amb allò declarat en instrucció. De fet, la Fiscalia va haver de llançar en diverses ocasions advertiments sobre les conseqüències de mentir al judici, assenyalant a les noies que no havien de "protegir ningú". La més jove de les menors es va negar a comparèixer i el judici va haver de suspendre's durant setmanes.

Va ​​ser una educadora social del centre on es trobava interna qui va aportar pistes sobre el que havia pogut passar. Segons va declarar, després d'una fuga la vigília del seu aniversari, la nena va tornar al centre "plorant" i amb molt mal aspecte, tancant-se a la seva habitació. "Deia que havia passat una cosa terrible i que no volia parlar", va explicar.

L'endemà, la menor va demanar que li administressin la píndola de l'endemà. No va donar gaires detalls més enllà d'esmentar que havia estat "amb un noi", però per les seves paraules l'educadora va interpretar que havia passat una cosa greu.

A més, la professional va incidir que la menor no rebia una paga però malgrat això “manejava molts diners”, i que era consumidora de marihuana i cocaïna. "L'avisàvem moltes vegades que es posava en risc, estava pràcticament més temps fora del centre que a dins", s'ha lamentat l'educadora.

D'altra banda, empleats d'un dels hotels als que acudia l'home van assenyalar que l'acusat donava altes propines i per això estaven tots "molt contents" amb ell, que era "molt bon client". Un d'ells va admetre que això va propiciar que ningú intentés esbrinar si estava passant alguna cosa "rara", tot i que l'home anava habitualment a l'hotel amb noies molt joves.

Una cambrera de pisos sí que va donar avís la Guàrdia Civil quan va veure dues noies sortir de l'habitació de l'acusat -que sempre reservava una suite de luxe-. Les joves li van semblar "cries" i segons la seva versió es notava "clarament" que eren menors. "No em quadrava la història, què feia ell amb aquestes dues nenes, si ni parlaven el mateix idioma? No tenien res a veure", va declarar la treballadora. En entrar a l'habitació i veure l'escena, va donar part a les autoritats.

Notícies més vistes Avui