Notícies Balears.

Notícies Balears.

El Suprem invalida una reducció de pena a un home condemnat el 2006 a 173 anys de presó per abusos a 16 menors. El Suprem invalida una reducció de pena a un home condemnat el 2006 a 173 anys de presó per abusos a 16 menors.

El Suprem invalida una reducció de pena a un home condemnat el 2006 a 173 anys de presó per abusos a 16 menors.

El Suprem invalida una reducció de pena a un home condemnat el 2006 a 173 anys de presó per abusos a 16 menors.

PALMA, 29 de gener.

El Tribunal Suprem ha anul·lat, després del recurs del Ministeri Fiscal, una reducció de la pena acordada en virtut de la llei del 'només és sí' en favor d'un home que va ser condemnat el 2006 a 173 anys de presó per abusos i agressions sexuals a 16 menors.

El 2006, l'Audiència Provincial de les Illes Balears va dictar sentència condemnatòria contra aquest home, considerant-se provat que aprofitava la situació de desemparament en què es trobaven els nois, i els convidava a l'apartament seu a Palma, on els adormia. L'home aprofitava l'estat de semicons­ciència i somnolència per realitzar-los tota mena de tocaments, incloent-hi fel·lacions. Va arribar a penetrar-los analment en diverses ocasions.

De la mateixa manera, en altres ocasions, arribava a tenir relacions sexuals amb menors, aprofitant la relació que prèviament havia establert amb ells. L'acusat, a més, gravava les accions.

A causa de l'entrada en vigor de la coneguda com a llei del 'només és sí', l'individu va sol·licitar la revisió de la condemna, i el febrer de 2023, l'Audiència Provincial va acordar la revisió de la pena i una reducció total d'una desena d'anys.

Contra l'auto de revisió, el Ministeri Fiscal va anunciar el seu propòsit d'interposar recurs de cassació per infracció de llei, i ara ha estat acceptat, de manera que l'Alt Tribunal manté, per tant, les penes imposades en sentència ferma i els límits de compliment fixats.