Notícies Balears.

Notícies Balears.

El TC rebutja la qüestió d'inconstitucionalitat del TSJIB contra la Llei balear de Residus de 2019. El TC rebutja la qüestió d'inconstitucionalitat que va presentar el TSJIB contra la Llei balear de Residus de 2019.

El TC rebutja la qüestió d'inconstitucionalitat del TSJIB contra la Llei balear de Residus de 2019.

El TC rebutja la qüestió d'inconstitucionalitat que va presentar el TSJIB contra la Llei balear de Residus de 2019.

PALMA, 8 de maig.

El Tribunal Constitucional ha acordat no admetre a tràmit la qüestió d'inconstitucionalitat que va presentar el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears contra la Llei autonòmica de Residus aprovada el 2019, segons han confirmat fonts jurídiques a Europa Press.

En tractar-se d'una inadmissió, els magistrats no han entrat en el fons de l'assumpte plantejat per la sala contenciosa del TSJ, que va consultar a la cort de garanties en considerar que la norma podia envair competències estatals.

Com ha avançat 'eldiario.es', concretament la discrepància afectava a l'article que fixa un percentatge mínim del 75 per cent de reciclatge d'envasos no industrials abans del 2030. La ponent ha estat Laura Díez Bueso.

La Llei va ser aprovada durant el primer govern de Francina Armengol, amb l'ara diputat de MÉS (Sumar) Vicenç Vidal com a conseller de Medi Ambient. Tot i això, l'actual equip de govern del PP ja ha anticipat que pretén aprovar una nova Llei de Residus el 2025 per actualitzar la legislació del 2019.

En una compareixença parlamentària, el director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Viu, va indicar que l'actual Executiu balear pretén "revisar" la part de la llei en la qual s'han legislat "solucions" i "s'ha allunyat dels objectius". Un dels exemples que al seu entendre necessiten correccions és el de la promoció d'objectius que "no es poden complir", i va citar expressament els percentatges de reutilització d'embalatges de plàstic.