PALMA, 6 Set.
El Telèfon de l'Esperança a Balears ha atès un total de 2.474 persones al primer semestre del 2022, fet que ha suposat una mitjana de gairebé 14 persones per dia, segons un informe elaborat pel Dia Internacional de la Prevenció del Suïcidi, que se celebrarà aquest dissabte, dia 10 de setembre.
Durant la presentació de l'informe, la presidenta del Telèfon de l'Esperança a Balears, Antonia Torres, i el portaveu, Lino Salas, han posat en valor que cada vegada més persones demanen ajuda a causa dels danys de la salut emocional i mental que ha deixat la pandèmia".
Això s'aprecia sobretot en dones (60%), d'entre 35 i 65 anys (66%), que viuen soles, bé perquè són solteres, separades , divorciades o vídues, i té un problema de fons, que sol ser la solitud, la depressió, ansietat i temàtica suïcida. També als adolescents i joves d'entre 16 i 25 anys. Doncs, un total de 266 van demanar ajuda el primer semestre del 2022.
Els principals problemes de salut tant emocional com mental que pateixen els que han sol·licitat ajuda al Telèfon de l'Esperança de Balears durant el primer semestre d'aquest any han estat a més de la solitud i la incomunicació (11,12%), la depressió greu (7,44%) i l'ansietat (6,79%), els conflictes familiars (6,80%) i una crisi del projecte vital (4,92%).
Pel que fa a les trucades de temàtica suïcida, el Telèfon de l'Esperança va atendre 127 persones el primer semestre del 2022. D'aquestes, sis persones havia comès l'acte suïcida.
/p>
Per a Torres i Salas, "aquesta dada és molt significativa perquè si truquen és perquè s'han adonat que la decisió que han pres és molt greu i definitiva davant d'un problema temporal que pot tenir solució". /p>
Així mateix, tots dos han apuntat que el passat any 2021 la mitjana mensual de trucades de temàtica suïcida van ser 20 i el I semestre d'es any 21 persones.
XOX