Notícies Balears.

Notícies Balears.

El temps d'espera per passar el control de seguretat a Son Sant Joan ronda els 15 minuts, segons Aena. El temps d'espera per passar el control de seguretat a Son Sant Joan ronda els 15 minuts, segons Aena.

El temps d'espera per passar el control de seguretat a Son Sant Joan ronda els 15 minuts, segons Aena.

El temps d'espera per passar el control de seguretat a Son Sant Joan ronda els 15 minuts, segons Aena.

PALMA, 27 Mar.

El temps d'espera per passar el control de seguretat a l'aeroport de Palma es situa aquest dimecres en, aproximadament, 15 minuts, segons han detallat fonts d'Aena.

Des del gestor aeroportuari han reconegut que aquest dimecres està havent "molt trànsit" amb motiu de la Setmana Santa. Tot i això, han insistit que el temps d'espera, que esperen que baixi, roda els 15 minuts i ja s'està normalitzant.

Des de AirHelp, d'altra banda, han avisat que els viatges de Setmana Santa estan marcats aquest any per les vagues als aeroports espanyols, sent el de Palma, "dels aeroports més transitats per turistes britànics i alemanys, un dels que ja està patint les conseqüències dels paros del personal de seguretat".

Tot i això, el comitè d'empresa de Trablisa, l'empresa encarregada de la seguretat dels controls de Son Sant Joan, va negar aquest passat dilluns que estiguin executant una vaga de cel·lo i van atribuir les cues i demores a la falta de previsió i organització d'Aena i de la pròpia empresa.

"És més fàcil culpar als treballadors que admetre els seus errors", van assenyalar en un comunicat, en què asseguraven que no havien encoratjat, organitzat ni realitzat cap acció d'aquest tipus, que seria il·legal.

El comitè va incidir, a més, en l'existència d'un problema a l'aeroport a causa de la falta de personal, a les exigències d'Aena en matèria de formació i al canvi realitzat per AESA sobre aquesta formació.