• dimecres 7 de juny del 2023

El termini per presentar les sol·licituds al Bono de Lloguer Jove s'obrirà aquest dimecres

img

PALMA, 2 Ago.

El termini per presentar les sol·licituds d'accés al Bono Lloguer Jove s'obrirà a partir d'aquest dimecres i fins al proper 15 de setembre de manera que aquest col·lectiu podrà presentar durant aquestes dates la documentació per accedir a aquesta nova línia d'ajuts.

Segons ha informat en un comunicat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, aquest dimarts s'ha publicat la convocatòria al Butlletí Oficial de Balears (BOIB).

Per accedir a aquesta subvenció, els joves arrendataris hauran de fer la seva sol·licitud de manera telemàtica a través del web bolloguerjove.caib.es, amb DNI electrònic, certificat digital o Clau PIN. Els ajuts s'adjudicaran per ordre d'entrada, entre els expedients que siguin complets i correctes. lloguer. Així, podreu gaudir d'un ajut de fins a 250 euros mensuals durant dos anys.

Els sol·licitants no podran tenir ingressos de la unitat de convivència superiors a tres vegades la IPREM (24.318 euros) i els contractes d'arrendament tindran que estar vigents a data 1 de gener de 2022, o amb posterioritat fins al termini de sol·licituds.

Les sol·licituds són individuals i no per habitatge. Per tant, cal presentar una sol·licitud per cada titular jove. Es poden justificar els pagaments de les rendes de lloguer mensuals del gener del 2022 al juliol del 2022. Després d'aquesta data, tots els justificants de pagament de les rendes mensuals posteriors a la sol·licitud s'aportaran telemàticament cada quatre mesos.

< p>El pressupost destinat al Bono Lloguer Jove és de 9,6 milions d'euros, en dues anualitats (2022 i 2023) de 4,8 milions d'euros cadascuna, mitjançant el qual es donaran ajudes directes als arrendataris que siguin titulars de contractes de lloguer de l'habitatge de residència permanent i regular, amb un lloguer mensual de fins a 900 euros.

Es preveu que almenys 1.600 joves de les Balears es puguin beneficiar d'aquesta nova línia d'ajuts, una mesura impulsada des del Govern central, gestionat a través de les comunitats autònomes, per facilitar un habitatge en règim de lloguer als joves amb escassos mitjans econòmics, mitjançant ajudes directes.

Aquesta iniciativa se suma al paquet d'ajudes al lloguer que ofereix anualment la Direcció General d'Habitatge del Govern.

XOX

Notícies més vistes Avui