El termini per renovar el distintiu de l'ORA per a residents a Palma finalitza el proper 31 de gener.

El termini per renovar el distintiu de l'ORA per a residents a Palma finalitza el proper 31 de gener.

La renovació es pot realitzar tant per mitjans telemàtics com presencialment amb cita prèvia

PALMA, 28 Gen.

El termini per renovar el distintiu de la ORA per residents a Palma finalitza aquest proper 31 de gener; el tràmit es pot realitzar tant per mitjans telemàtics com presencialment amb cita prèvia.

En una nota de premsa, l'Ajuntament de Palma ha informat que aquest proper dimecres, dia 31 de gener, finalitza el termini perquè els usuaris puguin renovar el distintiu de resident ORA. La taxa per a l'exercici present serà de 24 euros i es pot efectuar el pagament mitjançant targeta o document de pagament bancari del Consistori i no es permetrà el pagament en efectiu.

Cort ha assenyalat que aquesta renovació permet als usuaris actualitzar els canvis que s'hagin produït al llarg de l'any com puguin ser un canvi de domicili, un permís de residència o un canvi de vehicle.

El distintiu de resident ORA es pot sol·licitar via telemàtica o presencial.

Un cop realitzades les modificacions que l'usuari estimi oportunes, si s'opta per la via telemàtica, s'haurà d'enviar un correu electrònic a [email protected] on s'inclourà una justificació dels canvis efectuats. Posteriorment, aquest haurà d'abonar la taxa corresponent i Cort li enviarà el nou distintiu en els següents 30 dies hàbils.

En cas que es desitgi obtenir el distintiu ORA de manera presencial, l'interessat haurà de desplaçar-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) situada a l'edifici de la Policia Local al carrer de Sant Ferran, sempre mitjançant cita prèvia, a la qual es podrà accedir a la web de l'Ajuntament, a la web del MobiPalma o trucant al 971 225 571.

En cas que hagin passat els 30 dies hàbils des de la data de pagament i no hagi rebut el distintiu, l'usuari pot enviar un correu electrònic a [email protected] per gestionar un duplicat o pot acudir a les oficines de la SMAP.

L'Ajuntament de Palma ha recordat que la taxa ORA és voluntària i que el distintiu de l'any 2023 és vàlid fins que finalitzi el termini per a la renovació.

A més, ha advertit que l'empadronament fictici per obtenir el distintiu de resident ORA constitueix una infracció que pot implicar la retirada d'aquest i acabar en expedient sancionador.

Enguany, un total de 16.550 residents poden renovar el distintiu de la zona ORA encara que, en comparació amb la campanya anterior 2023, suposa 1.346 residents menys.

L'Àrea de Mobilitat ha previst en aquesta campanya un total de 13.100 avisos sense canvis i 3.550 amb canvis. A més, hi ha 2.845 pendents d'obligacions tributàries que es trobin en procés d'execució amb l'Ajuntament de Palma.

.

Tags

Categoría

Illes Balears