Notícies Balears.

Notícies Balears.

El triler del cas Cursach confessa a l'Audiència que va mentir i accepta dos anys i mig de presó.

El triler del cas Cursach confessa a l'Audiència que va mentir i accepta dos anys i mig de presó.

PALMA, 9 de maig.

L'antic testimoni protegit número 26 del cas Cursach, un triler de la zona de l'Arenal, ha confessat aquest dijous a l'Audiència Provincial que va mentir en les seves declaracions incriminant l'empresari Bartolomé Cursach i ha acceptat una condemna de dos anys i mig de presó.

L'home ha admès que va prestar conscientment declaracions falses en diverses ocasions, acusant Cursach i l'exdirector del Grup empresarial, Bartolomé Sbert, de traficar amb droga als seus locals i de subornar policies amb sexe, drogues i alcohol.

La Secció Segona de l'Audiència ha celebrat al matí una vista on la defensa, exercida per l'advocat Llorenç Gomila, ha arribat a un acord amb la Fiscalia i les acusacions particulars. Han intervingut el fiscal Anticorrupció Juan Carrau i els lletrats Enrique Molina i Antonio Martínez, advocats de Cursach i Sbert, respectivament.

En virtut d'aquest acord, l'home ha admès la seva culpabilitat i assumit una pena de sis mesos de presó i multa de 90 euros per delicte continuat de fals testimoni, i dos anys de presó per dos delictes de detenció illegal, com a cooperador necessari. Se li han reconegut dos atenuants: de confessió i d'addicció a substàncies estupefaents.

Amb tot, l'home evitarà la presó ja que se li ha concedit una suspensió de la pena per cinc anys. Per poder acollir-se a això haurà d'abonar una multa de 240 euros.