Notícies Balears.

Notícies Balears.

El TSJIB condemna l'Ajuntament de Maó per la fugida de dos cavalls desbocats en un 'Jaleo' de les festes de Gràcia. El TSJIB condemna l'Ajuntament de Maó per la fugida de dos cavalls desbocats en un 'Jaleo' de les festes de Gràcia.

El TSJIB condemna l'Ajuntament de Maó per la fugida de dos cavalls desbocats en un 'Jaleo' de les festes de Gràcia.

El TSJIB condemna l'Ajuntament de Maó per la fugida de dos cavalls desbocats en un 'Jaleo' de les festes de Gràcia.

Caldrà indemnitzar a un ciutadà que passejava per la ciutat i va ser arrollat pels animals

PALMA, 29 de març.

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha condemnat l'Ajuntament de Maó a indemnitzar un home arrollat durant la fugida de dos cavalls desbocats en el 'Jaleo' i 'Ses Corregudes' de les festes de Gràcia de 2016.

L'incident va tenir lloc el 8 de setembre de 2016, a la tarda. Segons recull la sentència, un cavall negre amb el seu genet transitava per un carrer de Maó quan un cavall blanc que estava sent asecat a l'interior del garatge d'una finca es va escapar i va espantar l'altre cavall.

Els dos animals van iniciar una carrera desbocada en la qual van arrollar la víctima, que passejava amb la seva família.

Un Jutjat de Palma va condemnar l'Ajuntament com a organitzador de la festa, així com als propietaris d'ambdós cavalls -un per no evitar que s'escapara i l'altre per no haver aconseguit evitar l'accident-.

Tot i això, el Jutjat xifrava aquestes responsabilitats en el 75 per cent, considerant que el perjudicat també tenia una part de culpa per no haver tingut suficient cura. La sentència raonava que l'Ajuntament havia col·locat cartells avisant de la presència de cavalls i que la víctima "hauria d'adoptar una actitud de vigilància".

L'afectat va recórrer aquesta decisió i el TSJIB li ha donat la raó. Considera que en la seva conducta "no es pot apreciar culpa alguna", ja que "passejava correctament amb la seva dona i el seu fill" i l'exigència de cura pels cartells es limita "al trànsit corrent de cavalls, els quals, en bona lògica, no haurien de ser molestats pels vianants".

D'aquesta manera, el TSJIB eleva la indemnització de 8.700 a 11.700 euros.