• dimarts 6 de juny del 2023

El TSJIB confirma la condemna de 21 anys de presó per a un home per matar la seva parella a cops a Palma

img


PALMA, 27 Oct.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears ( TSJIB) ha confirmat una condemna de 21 anys de presó per maltractaments i assassinat a un home que va matar la seva parella el juliol del 2020 a Palma d'una pallissa.

El TSJIB ha desestimat el recurs de l'acusat contra la sentència dictada per l'Audiència al maig, després d'un judici amb jurat.

El jurat va declarar provat que l'acusat i la seva parella van iniciar una discussió cap a les 10.00 hores del 13 de juliol del 2020, en què el home la va colpejar amb els punys i li va trepitjar el lateral de la cara mentre ella es trobava a terra.

A continuació, aprofitant que la dona estava ajupida i sense possibilitat de defensar-se, li va clavar una puntada de peu a la cara provocant-li una altra caiguda en què es va colpejar la part posterior del cap.

Aquesta agressió va provocar un traumatisme greu a el crani, que va derivar en una hemorràgia cerebral per la qual la dona va acabar mort el 21 de juliol a l'Hospital Son Espases. Va ser traslladada al centre a la tarda del 13 de juliol.

La sentència d'instància també va considerar provat que mentre la dona estava a terra encara conscient, va demanar a l'acusat que truqués a una ambulància, pregant-li: " Si us plau, truca'm a una ambulància que no vull morir aquí”. Segons consta al text, l'acusat va respondre: "Tant de bo et moris" i va marxar de l'habitatge sense ajudar-lo.

L'acusat tenia antecedents per maltractaments cap a la mateixa dona, en una condemna dictada un any abans del crim.

Al recurs, la defensa qüestionava la declaració d'un testimoni clau, amic de la víctima, que era a la vivenda. També al·legava que els fets es van haver de qualificar d'homicidi i no d'assassinat. El TSJIB ha desestimat les seves al·legacions sobre la base de les proves i informes disponibles, i ha avalat la fiabilitat del testimoni.

La sentència no és ferma i contra ella hi cap recurs davant el Tribunal Suprem.

gènere,Crims,Palma

Notícies més vistes Avui