• dilluns 5 de juny del 2023

El TSJIB confirma una condemna de cinc anys de presó a un home per violar una amiga inconscient per l'alcohol

img


PALMA, 29 Oct.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears ( TSJIB) ha confirmat una condemna de cinc anys de presó per a un home per violar una amiga aprofitant que estava inconscient després de consumir una gran quantitat d'alcohol.

La Sala Civil i Penal del TSJIB ha desestimat el recurs de l'home contra la condemna imposada per l'Audiència aquest mateix any.

L'Audiència va considerar acreditat que, el juny del 2020, el processat va sortir a sopar amb la seva parella i la víctima, amiga de tots dos, i un altre amic en comú. Van estar prenent copes per diversos bars del Passeig Marítim i al final de la nit, quan van tancar els locals, van decidir acudir al domicili del processat.

A la vivenda van seguir bevent, escoltant música i jugant al karaoke. Cap a les 06.00 hores, la víctima estava gairebé inconscient a causa de l'alcohol, i es va quedar a dormir a la cambra de convidats. La seva amiga, parella de l'acusat, li va preparar el llit, el va ficar al llit vestit i el va tapar. L'altre amib se'n va anar a casa seva, i l'acusat i la seva parella se'n van anar a dormir.

La sentència va declarar provat que l'acusat va aprofitar la situació per anar a l'habitació on hi havia la víctima, despullar-la i penetrar-la vaginalment arribant a ejacular. Cap a les 11.00 hores la víctima es va despertar amb una gran ressaca, completament nua i suada.

Quan va anar al bany va trobar semen entre les cames. Se'n va anar a casa seva i es va dutxar, i quan va tornar al seu lloc de residència va presentar una denúncia dos dies més tard. Va lliurar a la policia la roba interior que feia la nit dels fets, en què es va trobar ADN de l'acusat.

L'home va ser condemnat a cinc anys de presó, una ordre d'allunyament de la víctima per un de set anys, una mesura de llibertat vigilada i el pagament d'una indemnització de 3.000 euros. Aquesta sentència ha estat confirmada ara pel TSJIB.

La defensa de l'acusat pretenia que se li reconegués una atenuant d'embriaguesa assegurant que en el moment de cometre el delicte estava greument afectat per l'alcohol.

XOX

Notícies més vistes Avui