• dimarts 6 de juny del 2023

El TSJIB confirma una multa de 676.000 euros per explotar turísticament cabines del Port de la Savina

img

L'empresa concessionària comercialitzava aquests allotjaments, destinats a tripulació, en plataformes i la seva pàgina web per prop de 200 euros al dia

PALMA, 28 Ago.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha confirmat una sanció de 676.000 euros a Formentera Mar, concessionària de les dàrsenes per a embarcacions menors del port de la Savina, per explotar turísticament cabines d'un edifici que estaven destinats als tripulants de les embarcacions.

L'empresa comercialitzava aquests allotjaments en plataformes i la seva pàgina web per fins a aproximadament 200 euros al dia i havia continuat exercint aquesta activitat desoient la sentència d'un Jutjat.

La concessió atorgada el 1993 contemplava l'existència de 16 cabines en un dels edificis del port destinats als tripulants de les embarcacions. El 2011, el Consell va atorgar una llicència d'activitat permanent d'allotjament turístic, però el 2014 aquesta decisió va ser anul·lada per ser contrària a la Llei de Ports.

Així mateix, el 2012 es va imposar una multa de 36.000 euros per haver iniciat lexplotació dels allotjaments. Tot i això, l'empresa no va complir amb la sentència del Jutjat, per la qual cosa el 2015 el Consell va ordenar precintar l'activitat i va iniciar un expedient sancionador.

El Consell va constatar que l'empresa havia continuat comercialitzant les cabines en plataformes web. De fet, a l'agost del 2015 els allotjaments tenien una ocupació total. Els preus de reserva anaven des de 85 euros al dia per a octubre fins aproximadament 200 al setembre.

Així, el 2016 el Consell de Formentera va imposar una multa per una infracció molt greu de la Llei de Turisme de 2012. institució va fixar en 676.000 euros la sanció tenint en compte el càlcul del benefici obtingut per l?empresa per aquesta activitat il·legal, que xifrava en més de 238.000 euros.

L'empresa concessionària va impugnar aquesta sanció, però ara la Sala de allò Contenciós del TSJIB ha donat la raó al Consell. La sentència recull que l'empresa va intentar obstaculitzar el tancament de les cabines, impedint l'entrada als serveis del Consell, i que malgrat els pronunciaments en contra havia continuat fent reserves fins al juny del 2016.

TSJIB ha tingut en compte que en la conducta de la concessionària "ha existit intencionalitat, prolongació durant més de dos anys en la infracció i consegüent producció de majors beneficis".

Notícies més vistes Avui