• dimecres 7 de juny del 2023

El TSJIB reclama al Ministeri de Justícia "almenys" dos jutjats contenciosos administratius per a Balears

img

   El president del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB), Carlos Gómez, ha avançat aquest dijous que ja s'ha realitzat la petició al Ministeri de Justícia perquè Balears compti amb "almenys" dos jutjats més del contenciós administratiu.

   Durant l'obertura de l'any judicial 2022-2023, que ha tingut lloc als Jutjats de Maó, Gómez ha indicat que Balears compta actualment amb tres jutjats contenciosos administratius i ha considerat que és "totalment insuficient". "Incrementar aquest número és la nostra prioritat màxima", ha dit.

ha dit, demostra que els ciutadans són cada cop més conscients dels seus drets. Així mateix, ha indicat que hi ha gran quantitat de reclamacions relacionades amb la pandèmia.

    D'altra banda, Gómez ha remarcat la necessitat de més jutjats especialitzats en violència de gènere, ja que avui només n'hi ha dos. Tal com ha manifestat "tractar aquests delictes requereix una certa especialització ja que la seva tramitació és molt complexa perquè s'ha d'atendre les víctimes i hi sol haver nens involucrats".

En aquest punt, ha avançat que "hi ha la possibilitat" que el proper any hi hagi un jutjat de violència contra la dona, encara que ha matisat que la voluntat és aconseguir un quart jutjat, "cosa que permetria fer guàrdies de 24 hores". En aquesta línia, ha indicat que ara mateix els casos de violència masclista que es produeixen a la nit els tramita un jutjat d'instrucció sense especialització en la qüestió.

Gómez ha explicat que, tant a Maó com a Ciutadella , hi ha un jutjat "on van tots els casos de violència contra la dona, que estan especialitzats, encara que no es dediquen únicament a aquesta qüestió".

En relació als nous jutjats de Ciutadella, el president del TSJIB ha destacat la "pèssima situació" dels Jutjats de Ciutadella i ha mostrat el seu desig que el nou edifici judicial en aquesta localitat sigui aviat una realitat. Tot i això, ha descartat concretar una possible data d'obertura dels nous jutjats perquè, encara que la cessió dels terrenys ja ha estat acceptada per Patrimoni de l'Estat, "han sorgit petits inconvenients tècnics que s'han de superar".

>

   Durant l'acte, Gómez ha agraït la tasca al president de la Sala Contenciosa del TSJIB, Gabriel Fiol, que es jubila el proper mes de desembre després de 46 anys exercint. Precisament, el magistrat menorquí ha assegurat que fa 14 anys que reivindica un jutjat contenciós administratiu per a Menorca perquè, ha apuntat, els ciutadans de Menorca s'han de desplaçar a Palma. "En tractar-se de vegades de plets d'escassa quantia, no compensa", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui