• dijous 2 de febrer del 2023

El TSJIB revoca l'autorització turística al botell Alcudiamar

img

PALMA, 15 Jul.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha revocat l'autorització turística al botell Alcudiamar, segons ha informat aquest divendres GOB en relació amb aquest "hotel per a navegants" que, segons l'entitat ecologista, "s'ha acabat convertint en un aparthotel de 4 estrelles, un ús no permès per la Llei de Ports i el Pla Especial del Port d'Alcúdia" ".

Segons ha detallat l'entitat en un comunicat, el GOB va presentar un recurs contenciós administratiu contra la Conselleria de Turisme i contra Alcudiamar S.L. per una resolució del maig del 2019, en contestació a un escrit del GOB del 2017 en què es demanava que s'anul·lés l'autorització turística concedia el maig del 2003 a aquest establiment.

El GOB defensava que s'hi havia donat llicència dobertura i funcionament duna escola de vela i allotjament per a navegants que no tenia cap relació amb lapartament de 4 estrelles que es comercialitzava. A més, indicava que Alcudiamar no havia obtingut la llicència municipal d'obres, obertura i funcionament d'un hotel de quatre estrelles i insistia que es contemplava un allotjament d'escola de vela i navegants, i no un hotel d'apartaments. /p>

Per tot això, l'entitat ecologista defensava l'anul·lació de l'autorització turística ja que "l'establiment hoteler es troba en funcionament sense disposar de les llicències municipals d'obres, obertura i funcionament" incomplint un article de la Llei Turística, un "incompliment que implica l'extinció jurídica de l'autorització".

Així, la sentència del TSJIB estima els arguments del GOB declarant "sense efecte ni eficàcia jurídica l'autorització turística" concedida per la Conselleria el maig de 2003 i es condemna la Conselleria a adoptar en un termini d'un mes les mesures previstes a la sentència.

Notícies més vistes Avui