• dimarts 6 de juny del 2023

El turista estranger que visita ara Balears gasta un 20% més que abans de la pandèmia

img

La despesa mitjana per visitant puja el 2022 fins als 1.124 euros davant els 939 euros del 2019

PALMA, 5 Jul.

El turista estranger que visita ara Balears gasta un 20% més que abans de la pandèmia de la COVID-19, com a evidència que la despesa mitjana per visitant hagi ascendit el 2022 fins als 1.124 euros davant els 939 euros del 2019.

Segons ha informat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball en nota de premsa, el turista estranger que està arribant aquest any a Balears gasta un 20% més en destinació que abans de la pandèmia, tal com ha posat de manifest l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur) feta pública aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), així com les dades recollides per l'Institut Balear d'Estadística (Ibestat).

>

Segons aquestes dades, de gener a maig d'aquest any, la despesa mitjana per visitant ha pujat fins als 1.124 euros davant els 939 euros que gastava el 2019, un any rècord, tant en arribades com en despesa i rendibilitat, cosa que es tradueix en una rendibilitat més gran per al sector. Alhora, la durada del viatge també està augmentant aquest any, passant dels 5,9 dies de mitjana que es van registrar els primers cinc mesos del 2019, als 6,9 dies d'aquest any.

El fet que estigui augmentant la durada del viatge ha provocat que la despesa total dels turistes internacionals durant els primers cinc mesos de l'any hagi ascendit a 3.641 milions d'euros en total, un 11,7% més que el 2019, quan la xifra va ser de 3.263 milions d'euros, i malgrat que la xifra d'arribades encara està per sota de la d'aquell any. Només al maig, la despesa total va ser de 1.816 milions, un 12,7% més que els 1.611 milions amb què va tancar el mateix mes del 2019.

Aquestes xifres posen de rellevància que el turista que visita ara Balears gasta més en destinació, augmenta la seva estada mitjana i afavoreix una rendibilitat més gran de tot el sector turístic.

Segons recull Ibestat, els turistes amb destinació principal Mallorca van gastar 3.148,81 milions d'euros des del gener fins al maig, mentre que els que van arribar a Menorca van gastar 256,15 milions, i els de la destinació Eivissa-Formentera van gastar 660,58 milions. La variació respecte als mateixos mesos acumulats de l'any passat a Mallorca va ser del 418,85%, a Menorca del 556,63% ia Eivissa-Formentera del 583,13%.

El 20,1% de la despesa dels turistes es va dedicar a pagar els costos d'un paquet turístic, un 39,28% es va dedicar a despeses relacionades amb l'allotjament o manutenció i la resta (40,62%) a despeses de transport, activitats i altres despeses .

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mostrat la seva satisfacció després de conèixer les xifres i ha destacat que les dades posen de manifest com "les Illes estan aconseguint no només recuperar el turisme perdut durant la pandèmia, sinó que el visitant que ara arriba romangui més temps i gasti més en destinació, aportant més rendibilitat al sector”.

Negueruela ha destacat també l'avenç de les Illes cap a un “turisme de més qualitat, respectuós amb el medi ambient i més rendible que abans de la pandèmia”, cosa que també s'està traslladant a les xifres d'ocupació. En aquesta línia, ha destacat el paper que jugarà en el futur la nova Llei de Sostenibilitat i Circularitat Turística, que permetrà a les Balears seguir exercint la posició de lideratge que sempre ha tingut.

Notícies més vistes Avui