• dimarts 21 de març del 2023

El viatge d'Armengol i Garrido a Argentina va superar els 20.000 euros en hotels i bitllets d'avió

img

PALMA, 6 Jul.

El viatge de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Presidència , Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, a l'Argentina de principis de juny va suposar un cost total d'uns 20.072 euros entre bitllets d'avió i allotjament.

En concret, segons les dades publicades pel Govern al Portal de Transparència de la CAIB i recollits per Europa Press, l'estada de la presidenta Armengol, que també inclou la d'un alt càrrec, va representar una despesa de 10.895. D'aquests, 1.123 corresponen a l'allotjament, 7.657 als bitllets d'avió i 2.115 al lloguer d'un cotxe.

Per la seva banda, al Portal, la consellera Garrido té una despesa total de 4.321 euros dividida els 3.737 euros dels bitllets d'avió i els 561 de les nits d'hotel.

La Direcció General de Relacions Institucionals té igualment anotats 561 euros corresponents a l'allotjament, 557 euros a despeses de manutenció (dinar i sopar) i 3.373 euros de bitllets d'avió.

La presidenta Armengol i la consellera Garrido van visitar Argentina entre el 31 de maig i el 6 de juny amb motiu de la celebració del XXIV Ple del Consell de les Comunitats Balears al Exterior a la localitat argentina de Sant Pere.

Cal recordar que al ple del Parlament del 7 de juny, el PP va criticar la falta de transparència del viatge les despeses del qual ni agenda, en aquell moment, encara no havien estat publicats.

En aquell moment, la consegueixo llera Garrido va assegurar que el viatge havia servit per reforçar els llaços amb les comunitats de balears residents a l'exterior.

D'altra banda, al Consell de Govern del 27 de juny passat, el portaveu de l'Executiu autonòmic, Iago Negueruela, va insistir que els objectius del viatge s'havien complert i que les despeses es publicarien properament.

Notícies més vistes Avui