• dimecres 30 de novembre del 2022

Els 23 nens d'Ucraïna acollits a Mallorca tornen a casa després de gaudir d'un mes de vacances

img

Els menors, procedents de la zona de Bucha, han passat part de l'estiu lluny de la guerra gràcies a 15 famílies acollidores de l'illa

PALMA, 29 Ago.

Els 23 nens d'Ucraïna, procedents de la zona de Bucha, que van ser acollits a Mallorca per 15 famílies, han tornat a casa després d'haver gaudit d'un mes de vacances, lluny de la guerra.

Segons ha informat el Consell de Mallorca aquest dilluns en una nota de premsa, els 23 nens procedents d'Ucraïna que van arribar a l'illa el 27 de juliol, allunyant-se de la guerra que es viu al seu país, han gaudit d?un mes ple d?activitats d?oci, sol i platja i de moments especials, gràcies a 15 famílies acollidores de l?illa.

Aquesta iniciativa, que ha estat desenvolupada per part de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), encapçalada per Mari Ángeles Fernández Valient e, s'ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de 15 famílies de l'illa, que es van presentar voluntàries per acollir els menors, en les gestions i les tramitacions dutes a terme de manera coordinada amb el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, organització que va rebre del Consell una aportació de 150.000 euros, una part dels quals han estat destinats a sufragar les despeses i una altra per promoure projectes solidaris a Ucraïna.

La consellera insular de Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, ha posat en valor la importància d'iniciatives com aquestes, assenyalant que "el Consell vol agrair una vegada més la solidaritat a totes les famílies que han acollit els menors ucraïnesos" perquè, ha continuat, "se'ls ha vist feliços i s'ha aconseguit, en certa manera, que desconnectin de la situació que viuen al seu país”.

”És molt important protegir i tenir molta cura dels nens, siguin d'on siguin, i més si es troben in mersos en una situació crítica com la que es viu ara a Ucraïna. El Consell continuarà treballant pel seu benestar”, ha posat èmfasi Alonso. Una petició formulada per l'alcalde de Kíev, Vitali Klichkó, ​​en una videoconferència amb la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i representants de la Associació de Municipis d'Ucraïna per analitzar la situació al país, va impulsar el projecte.

Els 23 nens van arribar a l'illa amb dues persones de referència que els han acompanyat de principi a fi d'unes vacances allargades gairebé un mes i que van finalitzar aquest dissabte passat.

Un cop instal·lats amb les seves famílies d'acollida, tots han participat en un programa d'activitats molt variat, organitzat per la direcció insular d'Infància i Família, encapçalada per Mari Ángeles Fernández Valiente.

En arribar, van visitar la seu del Consell de Mallorca, on van ser rebuts per la presidenta Catalina Cladera, per la presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, i pel conseller insular de Presidència, Javier de Joan. Amb ells, també van compartir moments durant un sopar celebrat a l'Hipòdrom de Son Pardo. Jornades de platja i jocs i visites, com la realitzada al Palma Aquarium, són altres iniciatives de què han pogut gaudir.

Durant el temps de l'estada, l'IMAS ha estat en contacte directe amb les famílies acollidores i ha habilitat un telèfon de guàrdia, en funcionament les 24 hores, per resoldre tota mena de consultes o necessitats.

Notícies més vistes Avui