Notícies Balears.

Notícies Balears.

Els acusats de violar en grup a una menor en una "casa d'okupes" a Palma neguen els fets: "Res és com es diu".

Els acusats de violar en grup a una menor en una

Els quatre s'enfronten a 240 anys de presó

La declaració de la víctima ha estat a porta tancada

PALMA, 6 de maig.

Els quatre acusats de violar en grup a una menor en una "casa okupa", tal com ha descrit un d'ells, a Palma han negat aquest dilluns els fets. "Res no és com es relata", ha remarcat un altre dels processats.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Illes Balears ha acollit aquest dilluns la primera sessió del judici, que seient al banc dels acusats a quatre homes per una presumpta violació grupal a una menor. Per a tots ells, la Fiscalia demana penes que sumen 240 anys de presó.

A l'inici del judici la magistrada ha reconegut el "inadmissible" retras d'aquesta causa i, seguidament, una vegada contemplades les qüestions prèvies, s'ha procedit a la declaració dels acusats, que únicament han contestat a les preguntes dels seus advocats.

El primer, a qui també s'acusa d'intentar vendre a la víctima per 1.000 euros per a prostituir-la, ha negat els fets alegant que "res no és com es relata".

A preguntes del seu lletrat, el processat ha admès que coneixia la menor però "de passades pel barri" i ha negat haver mantingut relacions sexuals amb ella. De fet, segons ha apuntat, es va oferir a fer-se les proves d'ADN "voluntàriament".

"Res no és com es relata. Érem joves, entràvem i sortíem --de la casa okupa--, uns bevíem alcohol i altres tenien relacions amb qui volia, però ningú pressionat", ha explicat al Tribunal, assenyalant també que la víctima "entrava i sortia sola de la casa", que "no tenia ni claus".

A més, sobre la menor, ha afegit que "s'escapava constantment" del centre on estava interna per anar-se'n amb les seves amigues o acudir al domicili en què presumptament van succeir els fets.

Contestant al seu advocat, l'home també ha rebutjat haver ofert a la noia perquè exercís la prostitució. "Mai, jamàs".

El segon acusat, també responent únicament al seu advocat, ha assenyalat que coneixia la resta de processats per ser "amics del barri". Igualment, ha rebutjat que coneixés abans del moment dels fets a la víctima, a qui mai havia vist per la zona, segons ha afegit.

El tercer acusat, que ha hagut de suspendre la seva declaració per una indisposició que l'ha obligat a abandonar repentinament la sala, ha detallat que el domicili dels fets era "una casa okupa".

A més, davant l'afirmació de la Fiscalia que van usar un pal per forçar l'habitació en la qual presumptament es va produir la violació grupal, l'home ha explicat que aquella porta s'havia d'obrir amb un pal. "No perquè s'hagués de forçar, sinó perquè no havia maneta per sortir de l'habitació; havíem d'obrir a vegades amb una cullera perquè no hi havia maneta", ha insistit.

L'últim acusat a prestar declaració ha negat, igual que la resta, els fets, amparant-se en què el dia en qüestió es va anar a casa perquè la seva parella el va trucar. "No sé el que ha passat ni ha deixat de passar", ha relatat.

Seguidament, s'ha donat pas a la declaració de la víctima, que ha estat a porta tancada.

La pena que demana la Fiscalia (240 anys) és tan elevada en considerar a cada processat autor d'un delicte d'agressió sexual i cooperador necessari en la participació d'altres tres, per tractar-se d'una violació múltiple de forma simultània.

Concretament, el Ministeri Públic demana per a cadascun d'ells 15 anys per les seves respectives agressions i altres 45 per col·laborar en les accions dels altres tres. A més, un d'ells s'enfronta a set anys més de presó per delicte de foment de la prostitució, atès que suposadament va oferir vendre la víctima per 1.000 euros perquè exercís la prostitució.

Els fets es remunten a gener de 2016. Segons l'escrit del fiscal, van tenir lloc al domicili d'un dels processats, a Palma. El Ministeri Públic sosté que els nois van entrar amb la víctima en una habitació, forçant la porta amb un pal i li van dir que havia de mantenir relacions sexuals amb tots ells.

Siguint amb el relat de l'acusació, la noia es va negar però va acabar mantenint relacions sexuals múltiples per por i davant la impossibilitat de defensar-se.

A més, la fiscalia acusa el morador de l'habitatge d'haver ofert "vendre" la noia, per 1.000 euros, a un cinquè acusat --en cerca i captura-- per prostituir-la. Suposadament, tots dos van arribar a un acord per repartir les guanys. Malgrat tot, la menor no va arribar a exercir la prostitució.

El Ministeri Públic recull que la víctima, que tenia menys de 16 anys en el moment dels fets, va quedar en estat de xoc després de la violació múltiple i que com a consequència dels fets ha rebut tractament psicològic.

L'acusació pública aprecia una agreujant de tracte vexatori i actuació conjunta de diverses persones.