Notícies Balears.

Notícies Balears.

Els ajuntaments demanen al Govern començar a cobrar les recàrregues de vehicles elèctrics: "No pot ser gratuït".

Els ajuntaments demanen al Govern començar a cobrar les recàrregues de vehicles elèctrics:

PALMA, 22 Nov.

Ajuntaments de les Balears ja estan demanant al Govern poder cobrar les recàrregues de vehicle elèctric als punts instal·lats als municipis.

Ho ha explicat aquest dimecres el conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, en declaracions als mitjans després d'inaugurar una oficina d'atenció ciutadana en matèria de canvi climàtic i transició energètica, recalcat que les recàrregues "no poden ser gratuïtes".

Sáenz de San Pedro ha indicat que ja hi ha un projecte pilot i que la pròpia aplicació ho permet. El conseller ha admès que el cost de la recàrrega no pot recaure en els mateixos consistoris davant, a més, l'augment de la flota. "Suposa un cost afegit", ha apuntat.

D'altra banda, el responsable d'Energia del Govern ha reiterat l'interès de l'Executiu que la planta d'hidrogen de Lloseta estigui operativa el primer trimestre de 2024, com ja es va anunciar en una visita a la instal·lació, per impulsar projectes lligats com els autobusos d'hidrogen de l'EMT o l'interès d'alguns hotels en la pila d'hidrogen.