• divendres 31 de març del 2023

Els ajuts per al foment de la llengua catalana s'incrementen en prop de 110.000 euros

img

PALMA, 5 Ago.

La Direcció General de Política Lingüística, adscrita a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura , ha adjudicat els ajuts per al foment de l'ús de la llengua catalana que es convoquen de forma anual i que registren un increment de 110.000 euros.

Segons han detallat, els 325.000 euros pressupostats arribaran a ajuntaments i entitats sense ànim de lucre que hagin impulsat accions en matèria de promoció i impuls social del català a les Balears. Aquesta xifra representa un creixement de prop de 110.000 euros respecte a l'adjudicació del 2021.

Un total de 37 projectes, provinents de 23 administracions i 14 entitats diferents, han complert els requisits d'activitats de voluntariat lingüístic, de formació per a col·lectius específics, lleure, integració lingüística i sensibilització. En conjunt, s'han presentat més de 70 activitats.

La finalitat dels ajuts és la difusió i promoció de l'ús social de la llengua catalana entre la població general, tant autòctona com nouvinguda, de les Balears. La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha destacat el paper dels ajuntaments i les entitats com a "agents fonamentals en la tasca de normalització de la llengua catalana".

Notícies més vistes Avui