• dimarts 21 de març del 2023

Els casos importats de malalties de declaració obligatòria baixen a Balears per segon any consecutiu

img


PALMA, 15 Oct.

La Direcció General de Salut Pública va confirmar durant el 2021 un total de 46 casos importats de malalties de declaració obligatòria, cosa que implica un descens per segon any consecutiu després del màxim de la sèrie històrica que es va verificar el 2019 (101) casos.

Es tracta de contagis ocorreguts en altres països o associats a casos d'altres països, de malalties transmissibles que els metges estan obligats a notificar a l'autoritat sanitària corresponent perquè és d'especial importància per a la comunitat.

Segons dades recollides per Europa Press, l'any 2021 les malalties importades més notificades a les Balears van ser el paludisme, amb 21 casos, i la tuberculosi, amb nou casos. zika, estreptococ 'pneumoniae' i malaltia de Creutzfeldt-Jakob.

El patró majoritari és d'immigrants estrangers --especialment en els casos de tuberculosi i sífilis-- i persones que viatgen per visitar amics o familiars - -la majoria de paludisme--. Sis casos van afectar turistes, un un tripulant marítim i un un treballador temporal estranger.

Els 46 casos detectats el 2021 es van associar a 21 països, sent Nigèria el més freqüent amb nou casos, seguit de Colòmbia. i Senegal (sis cadascun). També hi consten casos importats d'altres països africans, així com asiàtics i europeus. 15 per cent de tuberculosi. La xifra del 2021 se situa per sota de la mitjana de l'últim quinquenni.

Dels 1.255 casos acumulats, el 32% corresponen a malalties adquirides durant viatges turístics, 31% a visites a amics i familiars i un 28 % a immigrants estrangers.

XOX

Notícies més vistes Avui