• divendres 3 de febrer del 2023

Els col·legis de Balears tindran aquest curs un protocol d'actuació davant d'altes temperatures

img

PALMA, 1 Set.

Els centres educatius de Balears tindran aquest curs 2022-2023 un protocol d'actuació davant d'altes temperatures excepcionals, pel fet que les onades de calor s'estan tornant cada cop més habituals.

El protocol s'ha remès aquest dijous als centres, en previsió que es puguin produir situacions d'altes temperatures els mesos de setembre , octubre, maig i juny.

El document ha estat elaborat des de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i la Direcció General de Personal Docent. Conté mesures --que es poden adaptar i concretar, matisa la Conselleria-- per minimitzar els efectes de la calor, amb l'objectiu de preservar el benestar d'alumnes, professors i altres treballadors.

Amb caràcter general, aquest protocol es pot activar entre l'1 de juny i el 31 de juliol i de l'1 al 30 de setembre, tot i que es preveu que també es pugui fer en altres moments en funció de les condicions meteorològiques.

Serà la Direcció General de Planificació la que informi de l'activació del protocol a partir de la informació proporcionada per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). El protocol s'activarà a partir del nivell d'alerta groc (risc).

Per al nivell d'avís groc s'estableixen mesures generals, i amb avís taronja les mesures organitzatives s'amplien i són més específiques tenint en compte les activitats lectives, complementàries, extraescolars i serveis complementaris com a menjador o transport escolar.

El protocol també inclou recomanacions generals de protecció, com mantenir-se hidratat, romandre en llocs frescos, a l'ombra o climatitzats o consultar un professional sanitari davant de símptomes d'un cop de calor.

Des de la Conselleria han subratllat que el fet de comptar amb aquest protocol permetrà reduir el temps necessari per resoldre cada situació i reduir també el marge d'error en les decisions, tenint compte les característiques de cada centre i els seus espais.

Es preveu complementar aquest protocol amb el pla d'adaptació climatològica que el Ministeri d'Educació i Formació Professional publicarà el 2023. Aquest pla inclourà estudis tècnics específics de les condicions a centres docents i la seva realitat climàtica en funció de la seva ubicació geogràfica, orientació, tipologia constructiva, qualitat de l'aïllament, exposició al sol, etc.

Notícies més vistes Avui