Els Consells rebran més de 640.000 euros de l'Estat per reforçar els equips d'atenció a la infància i família.

Els Consells rebran més de 640.000 euros de l'Estat per reforçar els equips d'atenció a la infància i família.

PALMA, 8 de novembre.

Els Consells insulars de les quatre illes rebran, per part de l'Estat, més de 640.000 euros per reforçar els equips del programa d'atenció a la infància i família.

Aquesta decisió s'ha pres en la sessió ordinària de la conferència sectorial de Serveis Socials que ha aprovat aquesta dotació de fons, que aniran destinats a garantir la protecció integral de la infància i adolescència davant la violència durant el 2023, segons ha informat la Conselleria de Famílies i Afers Socials en un comunicat.

Segons aquest repartiment, el Consell de Mallorca ha sol·licitat finançament per dotar de sis professionals a la Unitat de Valoració d'Abús Sexual Infantil (UVASI) i sis per al Servei Terapèutic d'Infància i Família (STIF).

La institució insular de Menorca ha demanat la cofinançament dels psicòlegs dels Equips Municipals d'Intervenció familiar dels Serveis Socials comunitaris dels ajuntaments de l'illa.

El Consell d'Eivissa ha sol·licitat els fons per contractar a tres professionals als ajuntaments de Santa Eulària, Sant Josep i Sant Joan i, finalment, el Consell de Formentera ha sol·licitat la finançament per contractar a un professional i/o finançar el programa de formació de competències als professionals i/o famílies amb persones menors d'edat a càrrec.

En la trobada, a la qual han assistit la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, el director general d'Afers Socials, Josep Falcó, i representants dels quatre Consells insulars i de l'Ajuntament de Palma, també s'ha aprovat destinar més de 35.000 euros de l'Estat al 'Pla de Desenvolupament Gitano' del Consistori de la capital balear.

Són projectes d'intervenció social integral per a l'atenció, la prevenció de la marginació i inserció del col·lectiu gitano.

A més, en la reunió també s'ha informat sobre l'estat de les subvencions destinades a finançar les obres de reforma i l'obra nova de centres de serveis socials comunitaris de les entitats locals de les Illes.

Categoría

Illes Balears