Notícies Balears.

Notícies Balears.

Els dimonis de Sant Joan transformaran el Parc de la Mar en un infern amb música i correfocs.

Els dimonis de Sant Joan transformaran el Parc de la Mar en un infern amb música i correfocs.

El Parc de la Mar acollirà actuacions musicals i els 'correfocs' de les 'colles de dimonis'

PALMA, 22 juny.

Diverses 'colles de dimonis' participaran en les activitats de la nit de Sant Joan de Palma, que es desenvoluparan al Parc de la Mar, on també hi haurà actuacions musicals o 'ball de bot', i agents de la Policia Local i Medi Ambient vetllaran per la seguretat del niu de la tortuga marina de Can Pere Antoni.

Per la seva banda, l'EMT de Palma posarà en marxa un dispositiu reforçat i ampliat per Sant Joan per donar servei durant tota la matinada, amb freqüències de pas cada 30 minuts a les línies L35 i L25.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Palma pretén afavorir els desplaçaments en transport públic cap a les platges durant la tarda del divendres dia 23 de juny i la matinada del dia 24, segons ha indicat el Consistori en una nota de premsa.

La línia L35 cobreix el trajecte Aquarium-plaça de la Reina/Catedral i la L25 l'Arenal-Plaça de la Reina/Catedral. Aquestes dos línies paren a la plaça d'Espanya, des d'on es podrà connectar amb la xarxa de NitBus, que estarà plenament operativa.

Cal recordar que la xarxa de NitBus està integrada per quatre línies que donen servei tots els divendres, dissabtes i vigílies de festiu entre les 23.30 i les 06.30 hores.

Aquestes línies són la N1, que enllaça la Porta del Camp amb el passeig Marítim, la N2, que va des de Can Blau fins a Can Valero i passa per barris com la Soledat, Nou Llevant, S'Escorxador o Camp Redó, la N3, que uneix la zona del poliesportiu Germans Escalas amb sa Indioteria i passa per Es Rafal, Son Gotleu, Pere Garau, plaça de Toros o Son Castelló, i la N4, des de Son Bonet i recorre el carrer d'Aragó passa per Verge de Lluc, Son Rullan, Son Canals i Els Hostalets fins i plaça Progrés.

D'altra banda, l'empresa municipal de neteja ha habilitat un dispositiu especial amb un total de 25 equips, amb tasques de buidat de papereres, baldeig motoritzat i baldeig mixt lleuger i pesat. Aquest dispositiu reforça el servei ordinari de neteja de la ciutat.

Així, Emaya ha habilitat un dispositiu especial tant a la zona litoral --platges, zones de bany i via pública--, com al Parc de la Mar, a més d'espais reservats per entitats veïnals.

En conjunt, es netegen un total de vuit platges i zones de bany, una neteja manual amb retirada de residus i buidat de papereres i cubells.

A més, a les cinc platges urbanes concessionades, Emaya reforçarà amb 50 contenidors de 1.000 litres els dispositius perquè els concessionaris puguin retirar els residus.

Al Parc de la Mar s'instal·laran 85 cubells de reforç i es durà a terme un servei de neteja completa després de la celebració.

Cal recordar que a la platja de Can Pere Antoni hi ha un niu de tortugues marines --Caretta caretta--, una espècie catalogada com a vulnerable en el Catàleg Espanyol d'Especies Amenaçades.

Per reduir el seu grau d'amenaça, s'ha establert un dispositiu de protecció amb doble tancament. Dins del dispositiu policial d'aquesta platja, durant la nit de Sant Joan hi haurà un agent que vigilarà el niu i tota aquesta zona. També hi haurà un agent de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

"Des de l'Ajuntament de Palma es vol apel·lar a la responsabilitat ciutadana per garantir la seva protecció, ja que cal tenir en compte que es tracta d'un fenomen de nidificació que mai s'havia produït abans", han remarcat des del Consistori.

D'altra banda, el Parc de la Mar acollirà aquest divendres la Revetla de Sant Joan amb activitats que començaran a les 20.30 hores fins passada la mitjanit.

L'ajuntament de Palma ha informat, aquest dijous, que la festa començarà amb un correfoc infantil a càrrec dels 'dimonis' infantils d'Enfocats, Kifunfa i Petits Encabritats.

Més tard, cap a les 21.00 hores, hi haurà 'ball de bot' i una actuació de al-Mayurqa i, ja a les 22.00 hores, es llegirà el pregó.

A partir de les 22.30 hores serà el torn d'"un dels plats forts de la nit" amb el correfoc dels 'dimonis' de la ciutat, en el que participaran fins a set 'colles' i tres 'bèsties de foc'.

Per al tancament de la nit, el grup musical O-Erra farà un concert, aproximadament, a les 23.45 hores.

L'ajuntament de Palma ha recordat també les mesures que s'han d'adoptar durant els correfocs, deixant clar que estarà "totalment prohibit utilitzar pirotècnia particular" i fumar o encendre foc prop del material inflamable.

Tampoc es podrà tocar, recollir o manipular els artefactes pirotècnics de l'organització, ni llançar aigua quan es sigui dins del correfoc.

A més, es tindrà que respectar una distància mínima de dos metres al voltant de les "bèsties de foc".

D'altra banda, es recomana portar roba de cotó que tapi les extremitats, alguna cosa que tapi el cap, tapons en els oïdes i ulleres que protegeixin els ulls.