Els EUA denuncien la manca d'aire condicionat a l'Hospital General i asseguren que "estan a més de 27 graus".

Els EUA denuncien la manca d'aire condicionat a l'Hospital General i asseguren que

PALMA, 14 Jul.

El sindicat Unió Sindical i Tècnics Sanitaris (USAE) ha denunciat la manca d'aire condicionat a la unitat de pal·liatius i a la de fisioteràpia de l'Hospital General i ha assegurat que "els usuaris i professionals estan suportant temperatures de més de 27 graus".

Segons ha informat el sindicat en un comunicat aquest divendres, l'Hospital General, dependent de les direccions de Son Espases, és el més antic de Mallorca i "els problemes amb l'aire condicionat, especialment en aquestes unitats, es venen repetint des de fa anys".

En aquest sentit, el sindicat ha assenyalat que "no entén la insistència de les direccions responsables en incomplir l'annex III del Reial decret 486/1997, de 14 d'abril, pel qual s'estableixen les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball".

Així mateix, el sindicat ha denunciat que "a l'annex es recull que la temperatura dels locals on es realitzin treballs lleugers estarà compresa entre 14 i 25 graus".

No obstant això, han assegurat que "usuaris i professionals de l'hospital estan suportant temperatures de més de 27 graus, el que, sens dubte, contravé clarament la legislació vigent".

"Els usuaris i els seus familiars han hagut de portar ventiladors de casa per fer front a aquesta situació, però sens dubte no és una solució viable, ja que l'únic que fan és moure l'aire calent", han afegit.

En aquest sentit, el responsable de USAE Alejandro Juan Alonso, ha lamentat que les instal·lacions de l'hospital "no siguin les adequades en aquest sentit" i ha anunciat que des del sindicat seguiran exigint "que es repari el sistema de climatització per garantir que els nivells de temperatura es trobin dins del marcat per la legislació i no suposin un risc per a la seguretat i la salut dels usuaris i treballadors".

Tags

Categoría

Illes Balears