• dimecres 30 de novembre del 2022

Els grups del Parlament, excepte Vox, recorden les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura

img


PALMA, 25 Oct.

Tots els grups polítics amb representació al Parlament balear, a excepció de Vox, han llegit aquest dimarts un manifest en record de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista.

La lectura ha tingut lloc a la Sala de les Passes Perdudes abans de l'inici de la sessió plenària d'aquest dimarts i ha comptat amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Els grups Popular, Socialista, MÉS per Mallorca, Unides Podem, PI-Proposta per les Illes Balears, Ciutadans i Mixt han llegit diferents parts del manifest amb motiu de la celebració, el 31 d'octubre que ve, del Dia de record i homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura.

Amb la lectura d'aquest text , els grups parlamentaris, excepte Vox, han recalcat la importància de la troballa al cementiri de Son Coletes, a Manacor, de les restes d'Aurora Picornell, que ha estat possible gràcies a la Llei 10/2016, del 13 de juny, per a la recuperació de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i el franquisme, aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques de la Cambra.

A més, amb aquest text, el Parlament ha acordat commemorar el dia 29 d'octubre com a Dia de record del naixement del moviment democràtic preautonomista i el del 31 d'octubre com a Dia de record i homenatge a totes les víctimes del cop militar, la Guerra Civil i la Dictadura. rellevants per a la memòria democràtica i com a garantia de no repetició.

Finalment, el manifest reconeix aquells homes i dones que van lluitar i treballar activament per la concòrdia, la democràcia i la seva consolidació.

Notícies més vistes Avui