• divendres 3 de febrer del 2023

Els hotelers de Mallorca esperen fins a un 73% d'ocupació al setembre

img

No obstant, adverteixen que continua la tendència de reserves a curt termini

PALMA, 25 Ago.

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) maneja previsions d'entre un 69 i un 73% d'ocupació al setembre, si bé adverteix que continua la tendència de reserves a curt termini i que qüestions com ara vagues i cancel·lacions de vols poden provocar variacions.

En una nota de premsa, la FEHM detalla que al setembre es produirà un canvi en el perfil de client als principals mercats emissors. Pujaran les parelles i turistes sènior, perfils que es mantindran fins a finalitzar la temporada.

Segons la Federació, es tracta d'un perfil que gaudeix de les costes juntament amb productes esportius, culturals, gastronòmics i esdeveniments. "D'aquí ve la importància que l'oferta sigui variada i suficient perquè perquè es produeixi l'allargament de les temporades és imprescindible que hi hagi productes atractius i els serveis que es demanen estiguin operatius", han postil·lat.

Per a octubre i els mesos d'hivern, no obstant, "hi ha moltes incògnites encara" a Mallorca. "La conjuntura complexa i els canvis que es pronostiquen per part dels experts fan preveure que l'any 2023 no serà com aquest i es modularà. Els nostres principals mercats emissors, Regne Unit i Alemanya, ja estan alertant dels canvis en el seu economia i els que vaticinen que es produiran properament. Tot això ens afectarà de forma directa i sembra incertesa davant el futur de l'hivern i la temporada del 2023”, ha declarat la presidenta de la FEHM, María Frontera.

Des de la patronal hotelera han incidit que queda "molta feina per fer juntament amb les administracions", a les quals ha animat a "aprofitar aquests mesos" per resoldre deficiències en infraestructures i serveis públics.

< p> "Veurem molta competència el proper any i, si busquem la qualitat i la diferenciació, cal orientar-se cap a l'eliminació de totes les ineficiències que, per acumulació, aquest any s'han posat de manifest més que mai" ha apuntat Maria Fron tera.

D'altra banda, la FEHM ha informat que el mes de juliol va tancar amb un 94% d'ocupació mitjana, segons el Monitor d'Activitat Hotelera. Aquesta xifra ja supera la registrada el juliol del 2019 i la patronal l'achaca al volum de demanda embassada amb motiu de la pandèmia. "Hi havia moltes ganes de viatjar després dels confinaments i restriccions motivats pel COVID", segons María Frontera.

Al juliol totes les zones turístiques han tingut una bona ocupació mitjana. Les zones amb més pernoctacions han estat Platja de Palma, Palmanova Magaluf, Cala Millor, Alcúdia i Platja de Muro. En termes de tarifa mitjana diària (ADR) les millors dades es veuen a Portals Nous, Illetes, Alcúdia, Sóller, Platja de Muro i Camp de Mar.

Per la seva banda, els establiments de categories més altes mantenen el ritme i la tendència, iniciada ja en temps de pandèmia, amb una forta demanda d'aquest tipus d'allotjament. els fruits de la feina ben feta en matèria de promoció i obté el reconeixement i la valoració positiva dels mercats internacionals per la transformació realitzada al sector hoteler en els últims anys”, ha indicat la presidenta dels hotelers.

< p> Per a l'agost, la FEHM calcula que hauran arribat a un 95% d'ocupació.

Notícies més vistes Avui